Ga naar Content

Overleden vrouwen Zeeweg-ongeluk reden op scooter tegen het verkeer in

De twee vrouwen die vannacht overleden bij een zwaar ongeluk bij Bloemendaal aan Zee, reden met hun bromscooter tegen het verkeer in op de provinciale weg. Dat zegt een woordvoerder van de politie. De twee hadden op het fietspad langs de Zeeweg moeten rijden. "De dames reden op een plek waar ze niet hoorden", zegt de woordvoerder. 

Twee doden bij ongeluk Zeeweg Overveen - Foto: Persbureau NieuwsFoto

In tegenstelling tot eerdere berichten van de politie blijken beide automobilisten, die vanmorgen betrokken waren bij het dodelijke ongeval in Bloemendaal aan Zee, wél in het bezit te zijn van een rijbewijs. Lees hier meer over de fout.

De aanrijding gebeurde rond kwart over twaalf 's avonds ter hoogte van de campings aan de Zeeweg. Deze provinciale weg heeft twee rijbanen naar het strand, dan een middenberm en dan twee rijbanen terug naar Overveen. Aan weerszijden zijn fietspaden.

De 19-jarige en 23-jarige vrouwen uit Haarlemmermeer raakten op de rijbaan richting Bloemendaal aan Zee, zoals de politie nu vermoedt, eerst lichtjes de auto van een 19-jarige Haarlemmer. 

Enorme schade

Daarna reed de scooter frontaal en hard in op een tweede auto. "De scooter en deze auto hadden enorme schade", aldus de politiewoordvoerder. De chauffeur van deze auto moest zelf een tijd naar het ziekenhuis vanwege zijn verwondingen. De twee bestuurders hadden niet gedronken en hebben geen drugs gebruikt.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie