Ga naar Content

Politie bekeurt dertig mensen bij 'hotspotcontrole' Driehuizen in Wervershoof

De politie heeft tussen 12 en 21 mei dertig mensen bekeurd vanwege snelheidsovertredingen op de Driehuizen in Wervershoof. De weg geldt al jaren als een van de meest gevaarlijke wegen van Noord-Holland. De dorpsraad van Andijk blijft pleiten voor rotondes.

Foto: Kruising Andijk

De politie koos voor de Driehuizen omdat er op de weg naar verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of gevaarlijke situaties ontstaan. De nadruk van de controle, die onderdeel is van het 'hotspotproject', lag op de kruising met de Veenakkers. Daar vonden in een jaar tijd zeven geregistreerde ongevallen plaats. 

Op de weg, waar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt, werden in totaal dertig bekeuringen uitgedeeld. Onder meer de bestuurders van een scooter, een auto met twee versleten banden en twee racende auto's kregen een bekeuring. Gedurende de controle was de hoogst gemeten snelheid 122 km/u.

Rotonde

Gerrit van Keulen, voorzitter van de dorpsraad Andijk, is blij met de politiecontroles, maar volgens hem is er maar één oplossing om het aantal ongevallen op de weg terug te brengen. "Wij pleiten al jaren voor een rotonde, maar zowel op de kruising met de Veenakkers als met de Gedeputeerde Laanweg. In 2018 heeft het Hoogheemraadschap borden en drempels geplaatst, maar nog altijd is de weg levensgevaarlijk."

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]