Ga naar Content

Langstzittende burgemeester zwaait af: "Zestien fantastisch mooie jaren in dit dorp"

Nog één week en dan zit het ambt er op voor burgemeester Hans Romeyn (65) van Heiloo. Hij gaat met pensioen. "Huppelend het gemeentehuis in en uit", zo omschrijft hij hoe zijn plezier in zijn werk is geweest. Op dit moment is hij de langstzittende burgemeester van Noord-Holland. Zijn opvolger wordt morgenavond bekendgemaakt.

Aanstaande vrijdag maakt Romeyn een afscheidsronde door het dorp, om vervolgens maandag officieel zijn ambtsketen in te leveren. NH Nieuws sprak de burgemeester aan het begin van zijn laatste werkweek:

Duimen omhoog tijdens Showhero: Heilooër burgemeester begint aan zijn laatste week - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Hans Romeyn is geboren in Beverwijk en woonde later in IJmuiden. De CDA'er was acht jaar wethouder in de gemeente Velsen. Daarna volgde in juni 2005 het burgemeesterschap in Heiloo. Na zijn pensionering blijft hij met zijn echtgenote in Heiloo wonen.

Romeyn is trots op de ontwikkelingen die tijdens zijn ambt op Landgoed Willibrordus hebben plaatsgevonden. Met name de onderlinge acceptatie en integratie van inwoners en cliënten van de GGZ-instelling die daar zit, had zijn bijzondere aandacht, vertelt hij:

Hans Romeyn over de 'omgekeerde integratie' bij de GGZ-instelling Heiloo - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Komende vrijdagmiddag vanaf 12.30 uur maakt de burgemeester een speciale coronaproof tour door zijn dorp. De route van het 'uitzwaaimoment' is te vinden op de website van de gemeente.

Die roept inwoners langs de route op om de vlag uit te hangen. Een afscheidscadeau is wat Romeyn betreft niet nodig. Wel zou hij een donatie aan het jongerenproject The Spot op prijs stellen.

Opvolger

Dinsdagavond wordt de opvolger van Romeyn bekendgemaakt na afloop van een besloten raadsvergadering. Er zijn 31 sollicitanten, degene die wordt voorgedragen, zal op 8 juli worden beëdigd. In de tussenliggende periode neemt wethouder Rob Opdam waar.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]