Ga naar Content

Terugkijken: Deelnemers geven alles tijdens Showhero

HEILOO In theater De Beun in Heiloo kregen tal van artiesten met een verstandelijke beperking gisteren weer de kans om voor een volle zaal op te treden tijdens een nieuwe editie van Showhero. NH was er natuurlijk bij.

Showhero organiseert regelmatig talentenshows om mensen met een verstandelijke beperking een podium te bieden. En de talentenjacht is geen slap aftreksel van grote namen als The Voice of Holland: het is een ware competitie compleet met soundchecks, visagie en een echte jury. Deelnemers voelen zich zo dé grote ster. 

Lees ook: Droom komt uit voor autistische Juriaan: "Ben ontzettend trots op mijn album"

Het publiek kreeg een breed scala aan optredens te zien. Zo kroop Pascal Dupré in de huid van André Hazes en zong hij voor een uitverkochte zaal de hit Bloed, zweet en tranen. De jongste deelnemer Robin van Tol zong het lied Kiwi. Voor het optreden was Robin wat zenuwachtig, maar op het podium ging hij helemaal los en waren de zenuwen nergens meer te bekennen. Alex Zwart stal op zijn beurt als Ciske de Rat de harten van de kijkers met de klassieker Ik voel me zo verdomd alleen.

Alle deelnemers kregen lovende woorden van de jury en gingen met de hoofdprijs naar huis. 

NH deed gisteren rechtstreeks verslag van Showhero. Bekijk bovenaan de compilatie van de talentenjacht.