Ga naar Content

Vincent van der Voort wil amateurdarts weer op de kaart zetten

PUMEREND - Profdarter Vincent van der Voort heeft samen met wereldkampioen Michael van Gerwen MAD Benelux (Modern Amateur Darts) opgericht. Van der Voort wil met de organisatie het amateurdarten een nieuwe implus geven, zo liet hij weten bij de presenatie.

Foto: Pro Shots / Michael Bulder

"Ik merk bij dat er bij ons in de regio Noord-Holland minder toernooien zijn. Toen ik in de jeugd speelde, waren er achttien NDB-toernooien. Later werden dar er later veertien, twaalf en nu nog maar zes", aldus de Purmerender.

De internationale MAD-organisatie is eind vorig jaar opgericht na het wegvallen van de BDO (British Darts Organisation). Inmiddels hebben een flink aantal dartsprominenten hun steun gegeven aan deze nieuwe organisatie. Naast Fast Vinnie en MvG hebben ook Bobby George, Paul Nicholson, Raymond van Barneveld, Mark Webster, Phil Taylor en Darryl Fitton aangegeven de plannen van Modern Amateur Darts te steunen.

Eigen WK

MAD Benelux hoopt dat amateurs via hun toernooien door kunnen stromen naar WK's. De bedoeling is dat winnaars van kleine toernooien naar regiotoernooien gaan, waar uiteindelijk tickets voor het WK van de MAD te verdienen zijn. Dit is dan een ander WK dan die van de PDC. "Het is handig dat mensen denken dat er bij MAD leuke toernooien worden georganiseerd, waarbij je ook kan plaatsen voor een eindtoernooi. Dat is een korte route om je te plaatsen voor het WK en te kunnen darten in eigen land", aldus Van der Voort.

Waar de drie eindtoernooien gespeeld gan worden maakt de MAD binnenkort bekend. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, waar in het verleden BDO-toernooien zoals de Zuiderduin Masters werden gespeeld, is één van de mogelijke locaties.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]