Ga naar Content

Sportschool verwacht veel klanten na corona en opent juist nu nieuwe vestiging

Als alles meezit, kunnen sporters woensdag weer ín de sportschool sporten. Na bijna zes maanden sluiting, of buiten sporten, is het voor een gym in Heiloo hét moment om uit te breiden naar Bergen. Ze verwachten namelijk een toestroom aan sportievelingen. "Het is inmiddels geen coronacrisis, maar een gezondheidscrisis geworden."

Dat stelt Rick Sombroek, eigenaar van 't Gymlokaal. "Natuurlijk is de vaccinatiegraad belangrijk, maar nóg belangrijker is een gezond lijf en gezond leven." Hij breidt uit omdat hij denkt dat er massaal gesport gaat worden.

Ook sportinstructeur en manager van het filiaal in Bergen, Taco Morsch, kijkt zo naar de gevolgen van het coronavirus. "Mensen merken dat hun conditie en fitheid achteruit is gegaan, ze slapen slechter en vallen in een slechter eetpatroon."

Meer sporters verwacht, sportschool opent tweede vestiging - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Mensen moeten zich wapenen tegen virussen door hun weerstand te verhogen. "Je moet sterker zijn in deze tijd, en dat kan door middel van sporten." De mogelijke (her)opening van de sportscholen komt voor het filiaal aan de Dorpsstraat in Bergen trouwens nog te vroeg. "Als alles meezit hopen we rond 26 mei hier de deuren te openen."

Gezond leven

De maand mei staat bij NH Nieuws in het teken van gezond leven. Een zo een gezond mogelijk leven leiden lijkt een vanzelfsprekend advies, maar toch is het in onze huidige maatschappij soms best lastig. Maar hoe gaat de Noord-Hollander daarmee om? Bekijk hier al onze verhalen over gezondheid en de afleveringen van het programma Noord-Holland Beweegt.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]