Ga naar Content

Bo Ummels zet streep door Mission Marathon op vliegveld Twente

Bo Ummels heeft zich afgemeld voor de Mission Marathon van aanstaande zondag op Twente Airport. De atlete van Team Distance Runners heeft een blessure opgelopen, waardoor ze van de wedstrijd moet afzien.

Foto:

De Castricumse debuteerde in het najaar van 2019 op de Amsterdam Marathon en wilde een poging wagen om onder de olympische limiet van 2 uur 28 minuten en 30 seconden te lopen.

Tekst gaat verder onder de video

Hardloopster Bo Ummels gaat voor Olympische Spelen in Tokyo: "Niet geschoten is altijd mis" - NH Nieuws

Een kuitblessure in de voorbereiding op deze marathon gooide roet in het eten. Gisteren maakte de 27-jarige Nederlands kampioene haar afmelding bekend. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ummels geeft de hoop om de limiet te lopen nog niet op. "In mei zijn er nog volop mogelijkheden om een marathon te lopen, waar ik nu mijn pijlen op zal richten", zo schrijft ze op via de sociale media. Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef staat zondag wél aan de start.

"In mei zijn er nog volop mogelijkheden om een marathon te lopen, waar ik nu mijn pijlen op zal richten"

Marathonloper Bo Ummels

Bij de mannen gaat Michel Butter een gooi naar één van de olympische tickets doen. De Castricummer moet dan onder de 2 uur 11 minuten en 30 seconden duiken en is daarna afhankelijk van het besluit dat de Atletiekunie neemt. Er mogen drie Nederlandse mannen naar de marathon op de Spelen en er hebben al meer lopers aan die kwalificatie-eis voldaan.

De mountainbike bracht Michel Butter weer terug bij het hardlopen - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]