Ga naar Content

Vaccineren en verwonderen in herstelde Corneliuskerk

De Corneliuskerk in Limmen is vandaag het domein van de lokale huisartsenpost. 500 corona-vaccinaties worden er gezet bij inwoners tussen de 60 en 65 jaar. Tegelijkertijd kunnen alle 'prik-klanten' zich verwonderen over hoe de kerk is herrezen uit de as. In 2018 brandde het kerkgebouw deels af, maar inmiddels is het herstel zo goed als afgerond. "We krijgen veel positieve reacties", zegt pastor Johan Olling.

Foto: Johan Olling

De ruime kerk leent zich er uitstekend voor om iedereen op veilige afstand te ontvangen. "Er zijn meerdere prikplekken ingericht waar de huisartsen en hun collega's aan het werk zijn", laat pastor Olling weten.

"En voor tijdens het 'wachtkwartiertje' draait er een film over de brand en het herstel van de kerk. Zo is er wat extra's te kijken en er liggen ook folders met ons verhaal. Het zijn natuurlijk niet alleen onze parochianen die voor een prik komen. Dus die hebben de herstelde kerk mogelijk nog niet van binnen gezien. We krijgen veel positieve reacties over hoe mooi het is geworden."

"Tot 17.00 uur wordt er geprikt, daarna bouwen we de kerk snel om voor de vieringen van vanavond en morgenochtend." Voorlopig gaat het om een eenmalige prikactie. De Corneliuskerk werd afgelopen september weer voor de eredienst in gebruik genomen en de finale van het volledige herstel na de brand is ook in zicht. Een orgel en kerkbanken moeten nog worden geplaatst. Wanneer dat gebeurt is nog niet bekend.

Foto: Johan Olling

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]