Ga naar Content

Fred Kroket mag mogelijk toch blijven: "Dit geeft weer een beetje hoop"

WESTZAAN - Er is weer hoop voor Fred Voskuil, beter bekend als Fred Kroket. De petitie die Truus Vegter startte is 3.000 keer ondertekend en overgedragen aan wethouder Hans Krieger. De wethouder geeft aan dat de plek niet vergeven is aan een fastfoodketen en alle opties nog open staan.

Petitie 'Red Fred Kroket' wordt overhandigd aan wethouder Krieger - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Met een kroket in zijn hand praat wethouder Hans Krieger met de ondernemer. "Ik heb zakgeld van m'n vrouw meegekregen", grapt hij. De wethouder is onder de indruk van Fred zijn doorzettingsvermogen.

"Ik heb heel veel bewondering voor de manier waarop meneer eerst een onderneming had en toen hier de boel opgebouwd heeft." Krieger doelt hiermee op de nieuwe start die Voskuil maakte in coronatijd. 

Bang voor fastfoodketen

Afgelopen weken was de situatie minder rooskleuring. Voskuil kreeg te horen dat hij mogelijk plaats zou moeten maken voor parkeerplekken voor vrachtwagens en een fastfoodketen. Dit zorgt voor veel ophef bij zijn klanten, die maar al te graag bij Voskuil een kroketje halen. Ook worden er vragen in de gemeenteraad gesteld door de ChristenUnie. Perry van der Velden van de Partij voor Ouderen en Veiligheid stelt technische vragen.

3.092 handtekeningen

Goede vriendin Truus Vegter schiet te hulp en maakt online een petitie aan. Deze is binnen een week meer dan 3.000 keer getekend. Het zijn veel Zaankanters die een krabbel zetten, maar ook vrachtwagenchauffeurs die soms in de omgeving rijden tekenen massaal.

Petitie 'Red Fred Kroket' wordt in ontvangst genomen - NH Nieuws

Buiten staan twee mannen die aan de verslaggever van NH Nieuws vertellen dat ze vanuit Amsterdam speciaal even stoppen bij Fred Kroket. "Ook in Amsterdam is Fred Kroket een begrip." De mannen hopen dan ook dat Voskuil mag blijven frituren. 

Kans voor Fred Kroket

Volgens wethouder Krieger is die kans groot: "Het contract wat we op dit moment met meneer hebben, zou heel goed een tijdje nog verlengd kunnen worden. Die toezegging kan ik sowieso doen. We blijven met elkaar in contact. Ik kan hem geen toezeggingen doen over het terrein, maar we gaan wel kijken hoe we meneer een zo goed mogelijke kans kunnen geven."

Er gloort door deze woorden weer wat licht aan de horizon. Voskuil is voorzichtig blij. Net als Vegter: "Ik hoop echt dat we voor Fred binnenkort ook de vlag kunnen uithangen." Of dat daadwerkelijk zo is, zal nog moeten blijken. De gemeente is afhankelijk van andere partijen. "Het geeft geen garanties, maar we gaan het zien. En we hoeven ook niet meteen weg. Dus we kunnen nog een tijdje door", besluit Voskuil.

Fred Voskuil bekijkt de petitie - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]