Ga naar Content

Tijdens coronacrisis nieuw bedrijf starten: "Kijk naar wat je nog wel kan doen"

WESTZAAN - Het beste in elke situatie zien en ervoor gaan, Fred Voskuil blijft ondanks de tegenslagen in coronatijd positief. In de evenementenbranche waarin hij werkte was geen droog brood meer in te verdienen, dus hij besloot het roer om te gooien en midden in de coronacrisis met een snackcar te starten: "In 24 uur zag ik 60.000 euro in rook opgaan."

In coronatijd een bedrijf opzetten - NH Nieuws

Met wat restanten van zijn verhuurbedrijf is Fred Kroket snel geboren en met Yolanda Kruithof is er ook een nieuwe samenwerking ontstaan. De Westzaners zijn er blij mee, want de laatste frietzaak is een tijdje geleden gesloten. Fred is bewust op een punt gaan staan waar meerdere bedrijven en fietsroutes zijn. "Als er iets weer dicht moet, zal het andere open blijven." Op die manier probeert Fred zichzelf zoveel mogelijk in te dekken.

Bijzondere plek

In een ver verleden is Fred politieagent geweest en daarom is het extra bijzonder dat de gevangenis om de hoek zit. Hoewel het volgens Fred niet de reden is dat hij daar is gaan staan, zorgt het wel voor gesprekken met bezoekers en ex-gevangenen: "Je weet hoe het achter de muur eraan toegaat, dus je hebt wel raakvlakken. Dat is wel leuk."

Prinsjesdag

Vandaag wordt de miljoenennota gepresenteerd en Fred maakt zich zorgen over alle uitgaven: "Ik denk niet dat we teveel naar de overheid moeten kijken, want de overheid moet ook betalen en de rekening krijgen we dan later ook terug." Hij denkt dat de coronacrisis voor een wake-up call zorgt: "Mensen moeten gaan nadenken of ze eindeloos als zzp'er aan de slag kunnen blijven of gaan we kijken wat we anders kunnen doen?" 

Lees ook

Het NH-panel deed een vragenrondje en daaruit blijkt dat meer dan de helft van de respondenten aangeeft dat het economisch matig of slecht gaat. Mensen zijn negatiever over de huidige situatie, maar Fred blijft zijn positieve zelf: "Kijk naar de dingen die je nog wel kan doen. Probeer inventief te zijn en denk in oplossingen"

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]