Ajax heeft geen kind aan mak PEC Zwolle en loopt nog verder uit op PSV

ZWOLLE - Ajax was vanmiddag heer en meester in Zwolle. De Amsterdammers waren geen moment in de problemen en rekenden voor rust af met PEC Zwolle: 0-2. De koploper zag PSV eerder vandaag punten verspelen en vergroot dankzij de overwinning de voorsprong tot acht punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Bij Ajax ontbrak Jurriën Timber in de wedstrijdselectie. De verdediger was niet helemaal fit uit het duel met Young Boys (3-0 winst) gekomen. Zijn plek centraal achterin werd ingenomen door Perr Schuurs.

In de wedstrijd tegen PEC Zwolle ging het behoorlijk voortvarend. De thuisploeg leek met knikkende knieën op het veld te staan, want het toonde weinig lef aan de bal. Het verschil tussen de koploper van de eredivisie en PEC was enorm. Na vier minuten kreeg Davy Klaassen al een grote mogelijkheid, maar zijn inzet ging rakelings naast.

Heer een meester

Ajax heerste en het wachten was op de openingstreffer. In de 28ste minuut kwam die er ook via David Neres. De Braziliaanse buitenspeler kreeg de bal van Ryan Gravenberch en plaatste de bal in de verre hoek: 1-0. Tien minuten later was Nico Tagliafico het eindstation. Na slordig balverlies achterin bij Zwolle trok Dusan Tadic de bal voor en kon de Argentijnse linksback eenvoudig de 2-0 binnentikken.

Tekst loopt verder onder de foto.

Ajax domineerde de wedstrijd en had weinig moeite met de Zwollenaren. Sebatien Haller kreeg nog een dot van een kans, maar de spits kopt de bal tegen de handen van Zwolle-doelman Mous. Davy Klaassen kreeg ook nog twee mogelijkheden, maar zijn doelpogingen waren ook niet succesvol.

Sparen

Trainer Erik ten Hag voerde de nodige wissels door om zijn selectie te sparen. De klus was geklaard en het vizier kon worden gericht op komende donderdag. Dan wacht in Bern de return in de achtste finale van de Europa League tegen Young Boys. Het heenduel eindigde in een glansrijke 3-0 overwinning voor Ajax.

Eerder op de middag zag Ajax nummer twee PSV punten verspelen in de topper tegen Feyenoord (1-1). Daardoor lopen de Amsterdammers uit naar acht punten voorsprong op achtervolger PSV met een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling PEC Zwolle: Mous; Van Polen, Lam, Kersten, Paal, Reijnders, Saymak, Huiverts (Clement/73), Misidjan (Pherai/64), Buitink (Tedic/64), Manuel (Van Duinen/73)

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch (Klaiber/46), Schuurs, Martinez, Tagliafico (Ekkelenkamp/68); Alvarez, Klaassen (Kudus/74), Gravenberch; Neres (Idrissi/46), Haller, Tadic (Antony/80)