Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Hij rijdt! Horecaman Peter Visser runt nu supermarkt op wielen

11 maart 2021, 12.00 uur · Aangepast 11 maart 2021, 15.24 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

ALKMAAR - Hij is weer terug van weggeweest: de SRV-wagen, een supermarkt op wielen die vroeger door dorpen reed om inwoners van boodschappen te voorzien. Horecaondernemer Peter Visser rijdt sinds gisteren met een opgeknapte wagen door de straten van Alkmaar, Heiloo en Bergen.

Ondernemer Peter Visser luidt de bel bij zijn SRV-wagen - Foto: Alkmaar Centraal

In februari was ie nog helemaal wit en reden we een proefrondje met Peter Visser. 'SRV-man 2.0' gaat rijden. Maar nu zal de rijdende supermarkt weinigen nog ontgaan. Bezakt en beplakt zit de eerste ronde van de 'SRV-man' erop. 

"Het begon met het idee om onze traiteurmaaltijden van eetcafé Pluim en theaterrestaurant Klunder bij mensen aan de deur te bezorgen", vertelt visser aan mediapartner Alkmaar Centraal. "Daar kwam steeds meer bij: vleeswaren van keurslager Richard Groot, brood van bakkerij Beerse en verse groenten uit de Schermer. Nu is het bijna de ouderwetse melkboer in de straat."

Thuiswerkers

Visser kocht in Drenthe een tweedehands SRV-wagen en liet deze opnieuw bestickeren. Op de zijkanten van de wagen staat de leus: 'leve de man van het eetcafé'. Visser denkt dat er in deze tijd met de vele thuiswerkers weer een markt is voor de rijdende winkels.

Hij is een beetje zenuwachtig op zijn eerste dag: "Zeg maar gezonde wedstrijdspanning, want ik weet echt niet hoe de dag gaat lopen. De mensen moeten het nog een beetje ontdekken en ik moet het ook nog een beetje ontdekken. We hebben nog geen routine."

Proeftesten

De omgeving heeft Visser voorlopig ingedeeld in zes wijken. Van maandag tot en met zaterdag trekt hij erop uit. "Deze week is het proeftesten, om te zien hoeveel je op een dag kunt doen. Als daar meer duidelijkheid over is, valt op onze Facebookpagina en op onze website te lezen op welke dag we waar zijn te vinden."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]