Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Opbrengst Alkmaars Kookboek van 75.000 euro verdeeld onder horecaondernemers

28 december 2020, 18.18 uur · Aangepast 29 december 2020, 13.39 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

ALKMAAR - De gehele opbrengst van 75.000 euro van het Alkmaarse Kookboek wordt nog voor het einde van het jaar overgemaakt aan de horecazaken die mee hebben gedaan aan het Alkmaars Kookboek. Het doel van dit boek is om de Alkmaarse horecaondernemers in het zonnetje te zetten en te steunen in deze voor hen lastige tijd.

Opbrengst van 75.000 euro wordt verdeeld onder horecaondernemers - Richard Rood Fotografie

Het idee van het Kookboek kwam dit voorjaar van De Rotarcy Club Alkmaar Young Ambition (RAYA): ruim vijftig horecagelegenheden in Alkmaar geven hun favoriete recept prijs en samen vormen die het Alkmaarse Kookboek.

De RAYA kon rekenen op veel enthousiasme. Zo kreeg ze direct veel steun vanuit het bedrijfsleven. De voorverkoop van het boek liep storm, ondanks dat het kookboek pas in september werd uitgebracht. "Er zijn al honderden boeken verkocht, maar het gaat ook hard met de sponsoren die bijdragen. Het gaat eigenlijk boven verwachting en dat is supergaaf. We willen de horeca graag steunen met dit project. Ze hebben harde klappen gekregen",  zei initiatiefnemer Gerben van de Poppe van RAYA in juli.

Het eerste échte exemplaar werd op 11 oktober, drie dagen voordat de horeca werd gesloten, overhandigd aan Gerard Joling in café 't Hartje. "Horeca is reuring en dat moet je hebben in een stad als Alkmaar", zei Joling destijds.

Groot succes

Het Alkmaarse Kookboek blijkt een groot succes. In totaal is 75.000 euro opgehaald. En die opbrengst wordt nog voor het einde van het jaar verdeeld onder de deelnemende horecaondernemers om hen te steunen die door de coronacrisis zijn getroffen.

Afnemers van het boek mogen zelf bepalen naar wie de opbrengst van hun aankoop gaat. Daarmee steunen ze direct hun favoriete Alkmaarse restaurant of café. 

Vrouw toont trots het Alkmaars Kookboek - Richard Rood Fotografie

Op de website van het Alkmaarse Kookboek staat dat de boeken online (helaas) zijn uitverkocht, maar nog wel in beperkte oplage beschikbaar zijn in horecazaken of bij de Readshop de Mare Alkmaar, Ekoplaza Alkmaar of VVV Waagplein Alkmaar. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]