Schiphol

NL
V

Passagiers uit Verenigd Koninkrijk mogen weer naar Schiphol reizen

8 maart 2021, 21.40 uur · Door Doron Sajet

SCHIPHOL - Het kabinet heft vannacht vanaf 0.01 uur het vliegverbod voor het Verenigd Koninkrijk op. Het verbod heeft geen toegevoegde waarde meer. Passagiers vanuit het Verenigd Koninkrijk waren sinds 23 januari niet welkom in Nederland, uit vrees voor verspreiding van de Britse variant van het coronavirus.

Twee Embraers van KLM Cityhopper op Schiphol - NH Nieuws / Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De Britse variant is volgens het kabinet al verspreid in Nederland, met als gevolg dat een vlieg- en aanmeerverbod niets meer toevoegt. De dubbele testverplichting, die voor vrijwel de hele wereld geldt, blijft nog wel van kracht.

De overheid werkt aan een quarantaineverplichting voor reizigers. Wie die overtreedt, kan worden beboet. Momenteel geldt alleen een dringend quarantaineadvies, dat volgens minister De Jonge (Volksgezondheid) door driekwart van de reizigers niet wordt opgevolgd.

Schiphol voorbereid op de zomervakantie

Het negatieve reisadvies voor heel de wereld is met twee weken verlengd tot 15 april, maar het kabinet hoopt op 23 maart, bij de volgende persconferentie, meer duidelijkheid te kunnen bieden over de mei- en zomervakantie.

Schiphol-directeur Dick Benschop is de luchthaven al aan het voorbereiden op een drukkere zomerperiode. "Het tempo van het vaccineren gaat echt omhoog, dat is positief om te zien", zei Benschop afgelopen vrijdag tegen NH Nieuws. Hij gaat ervan uit dat er een vaccinatiebewijs komt. "Het zal niet een zomer zijn zoals het was, maar wel dat er echt meer dingen mogelijk worden. Daar kijken we allemaal naar uit."

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]