Ga naar Content

Weer commotie over Enkhuizerzand: informatiegebouw moet weg, nieuwe vertraging dreigt

ENKHUIZEN - Opnieuw is er onrust rondom de ontwikkeling van recreatiegebied Enkhuizerzand. Een informatiegebouw om geïnteresseerden te informeren over het vakantiepark zorgde voor boosheid. En ook het opwaarderen van het openbaar gebied lijkt vertraging op te lopen. De gemeenteraad wil opheldering.

Hoe zit het nou? Het project bestaat uit een vakantiepark met 160 woningen, het opwaarderen van het openbaar gebied met een strand en een camping. Die laatste ging vorig jaar open, daarna zou begonnen worden met het openbaar gebied. Met onder meer een stuk strand van 1250 meter in de vorm van een kustboog. De hoop was dit in het voorjaar klaar te hebben, maar dat blijkt inmiddels onhaalbaar. 

Uitlegvideo over het openbaar gebied van het Enkhuizerzand - NH Nieuws

Dat brengt ons bij het vervolg van de ophef. Want aan de andere kant van het recreatiegebied waar uiteindelijk een vakantiepark moet komen werd tot veler verbazing al wel begonnen met werkzaamheden. En dat terwijl de Raad van State zich daar ook nog over moet uitspreken, vanwege bezwaren door de IJsselmeervereniging en het Comité Behoud Enkhuizerzand. "Wij moeten ook verder, dus zijn we alvast begonnen met voorbereidende werkzaamheden in dat deel", aldus een woordvoerder van Droomparken.

Boosheid over informatiegebouw

En toen er ook nog eens zonder een vergunning een informatiegebouw van Droomparken werd geplaatst pal voor het Zuiderzeemuseum waren de rapen helemaal gaar. 

Uitleg over boosheid werkzaamheden vakantiepark Enkhuizerzand - NH Nieuws

Is de kou daarmee uit de lucht?  Kort gezegd: nee. Op sociale media is de wind nog niet gaan liggen. En  ook de gemeenteraad wil het naadje van de kous weten, onder meer over de uiterlijk van de huisjes, en heeft een lijst aan vragen. Aangezien verantwoordelijk wethouder gisteravond niet bij de raadsvergadering aanwezig kon zijn, wordt er een extra bijeenkomst ingelast op 16 maart. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]