Sport

NL
V

Franco Antonucci heeft mooie herinneringen aan FC Volendam - Jong Ajax

22 februari 2021, 18.39 uur · Aangepast 22 februari 2021, 19.03 uur · Door Edward Dekker

VOLENDAM - "Het was één van onze beste wedstrijden", glundert middenvelder Franco Antonucci als hij terugdenkt aan de wedstrijd tussen FC Volendam en Jong Ajax van vorig seizoen. Het was ook gelijk de laatste omdat de competitie werd stilgelegd vanwege het coronavirus.  

Bijna een jaar geleden veegde FC Volendam in eigen stadion Jong Ajax met 4-0 van de mat. Uitblinker Franco Antonucci scoorde twee goals en gaf ook nog een assist.

Tekst gaat verder onder de video

Franco Antonucci - NH Sport/Edward Dekker

Dit seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting op sportpark De Toekomst in een gelijkspel: 1-1. De 20-jarige Antonucci, die tussen 2015 en 2017 bij Ajax onder contract stond, ontbrak vanwege een blessure. 

Tekst gaat verder onder het artikel

De Belg kijkt uit naar de wedstrijd van dinsdagavond tegen zijn oude club. "Ik heb daar twee jaar gespeeld. Het is mooi om tegen spelers te spelen die ik nog ken toen ik daar was.  Brobbey was toen nog jong. Het is afwachten of hij gaat spelen. Ze hebben donderdag ook nog een wedstrijd." Ajax 1 speelt dan de return in de Europa League tegen Lille. In de heenwedstrijd maakte Brobbey als invaller een doelpunt tegen de koploper uit Frankrijk.  

Loonoffer Feyenoord

Antonucci wordt dit seizoen door FC Volendam gehuurd van Feyenoord. De Rotterdammers contracteerden namen hem afgelopen zomer over van AS Monaco en legden de Belg vast voor vier seizoenen. Omdat Feyenoord vanwege de coronacrisis in financieel zwaar weer zit, vroeg de club afgelopen voor de tweede keer aan de spelers om loon in te leveren. Dat zorgde voor veel beroering, maar Antonucci heeft wel begrip voor de situatie. "We moeten dit met alle spelers doen. Het is nodig."

Tekst gaat verder onder de video

Franco Antonucci over het loonoffer dat Feyenoord aan de spelers vraagt - NH Sport/Edward Dekker

De aftrap van FC Volendam - Jong Ajax is dinsdagavond om 18.45 uur.

Je kunt het duel live volgen via ons twitteraccount @NHSport_

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]