Ga naar Content

Uitblinkende Francesco Antonucci helpt FC Volendam aan ruime zege op Jong Ajax

VOLENDAM - FC Volendam heeft de derde plek overgenomen van concurrent Jong Ajax. De 4-0 zege was vooral te danken aan middenvelder Francesco Antonucci. Hij scoorde twee keer en gaf één assist. Invaller Jelle Duin maakte de andere treffer. 

Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Volendam had al vier wedstrijden niet meer gewonnen voor het duel met Jong Ajax. Net als vorige week tegen Go Ahead Eagles speelden de Volendammers tegen een concurrent. Het was voor de ploeg van Wim Jonk dus zaak om te winnen. Brian Plat, Boy Deul en Ibrahim El Kadiri startten in de basis bij Volendam. Dat ging ten koste van Jari Vlak en Nick Doodeman, die begonnen op de bank. Aanvaller Martijn Kaars was niet wedstrijdfit. 

Antonucci 

Francesco Antonucci werd vooraf gehuldigd als beste talent van derde periode. De oud-Ajacied bewees zijn waarde door van grote afstand 1-0 te maken. De assist werd gegeven door Gijs Smal. Het was voor de linksback zijn tiende assist. De voorsprong werd enkele minuten later verdubbeld door een individuele actie van die andere oud-Ajacied aan Volendamse zijde Ibrahim El Kadiri. De aanvaller voetbalde vier jaar in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Hij werd diep gestuurd door Antonucci en schoot in de korte hoek langs keeper Dominik Kotarski. 

Tekst loopt door onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hoop 

De hoop die Jong Ajax nog had werd na rust de grond in geboord door wederom Antonucci. De middenvelder zette de Volendammers op een 3-0 voorsprong met zijn tweede treffer van de avond. Na de goal van de Belg kabbelde de wedstrijd voort. El Kadiri werd gevaarlijk, maar zijn inzet werd gekeerd.

Een fase met kansjes voor Ajax brak aan. Een schot van Jong Ajax-invaller Sontje Hansen werd gekeerd door Volendam-keeper Nordin Bakker. De andere invaller Victor Jensen vond ook Bakker op zijn weg naar een doelpunt. Een kopbal van Juan Familia Castillo miste kracht. Invaller Jelle Duin gooide de wedstrijd in het slot door de 4-0 te maken. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Door de zege is Volendam voorbij Jong Ajax op de ranglijst van de eerste divisie. De Volendammers staan derde met 55 punten, Ajax staat vierde met 54 punten. 

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga, B. Plat, Van de Ven, Smal; A. Plat, Antonucci, Visser; El Kadiri (Johnson/85), Deul (Duin/77) , Murkin (Doodeman/66)

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Van Gelderen, Kasanwirjo, Pierie, Kemper; Taylor, Méndez, Regeer (Llansana/85) ; Timber (Jensen/62) , Ünüvar (Hansen/46), Familia-Castillo

Lees ook