Ga naar Content

Uitvallen Mike Eerdhuijzen op de training enige vraagteken bij FC Volendam

VOLENDAM - Met een nagenoeg fitte selectie treedt FC Volendam dinsdagavond Jong Ajax tegemoet. Alleen Mike Eerdhuijzen is een vraagteken. De verdediger haakte maandag tegen het einde van de besloten training geblesseerd af.   

Mike Eerdhuijzen (l) in duel met Sontje Hansen van Jong Ajax - Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

"Hij maakte een verkeerde beweging en bleef haken in het kunstgras. We moeten even kijken hoe dat er uitziet morgen", vertelt trainer Wim Jonk na afloop van de training. De Volendammer mist verder alleen de al langer afwezigen Dylandro Panka, Josh Flint en Kevin Visser. 

Jonk laat zijn tactisch plan van de laatste duels waarin hij met drie centrale verdedigers speelde en twee aanvallend ingestelde backs tegen Jong Ajax zo goed als zeker varen. "Soms heb je te maken met blessures en afwezigen en moet je kijken naar andere oplossingen. Daardoor groei je ook als team, maar als het niet hoeft, ga ik weer terug naar 4-3-3."

Tekst gaat verder onder de video

"Als het niet hoeft, ga ik weer terug naar 4-3-3"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam-trainer Wim Jonk over de ontmoeting met Jong Ajax - NH Sport/Edward Dekker

Op de ranglijst staat het Nieuwe Oranje nog net op een potentiële play-off plaats. Telstar heeft drie punten minder, maar al wel twee duels meer gespeeld. Jonk: "Tuurlijk kijk je daar met een schuin oog naar. Alleen vind ik het belangrijker hoe we zelf voetballen en dat houdt de laatste weken niet over. Als je een goal tegen krijgt of een bal gaat er net niet in dan moet je wel vasthouden aan je patronen. Daar gaaf je aandacht aan om stappen te maken." 

FC Volendam - Jong Ajax begint dinsdagavond om 18.45 uur. Je kunt het duel volgen via Twitter: @NHSport_

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]