Ga naar Content

Wielerbaan lekt van boven tot onder: grote renovatie of slopen en nieuwbouw?

ALKMAAR - Het dak van het wielerstadion lekt en in natte perioden komt er water door de alweer bijna 60 jaar oude vloer naar boven. Wat de gemeente hier mee aan moet wordt op dit moment onderzocht, laat wethouder Pieter Dijkman weten. De drie opties zijn: renovatie, gedeeltelijk afbreken en herbouwen van het gebouw langs de Alkmaarse ringweg, óf helemaal slopen en er een compleet nieuw Sportpaleis neerzetten.

Foto: NH/Thomas Brood

"Het Sportpaleis is niet toekomstbestendig. We moeten er echt wel iets aan doen", aldus wethouder Dijkman. "Op dit moment worden een aantal scenario's uitgewerkt en daarvoor zijn we in bespreking met gebruikers van het Sportpaleis en andere belanghebbenden."

Het stadion stamt uit 1964. In 2003 werd er grootschalig gerenoveerd. De betonnen rondebaan werd vervangen door een houten baan en het stadion werd volledig overdekt. "Daarna waren er alleen een paar kleine verbeteringen toen Alkmaar Sport erin ging", zegt Dijkman.

Lees ook

In maart 2016 nam Alkmaar Sport de exploitatie over van Alcmaria Victrix. Ondanks verwoede pogingen kon de wielervereniging niet uit de rode cijfers blijven en dat ging ten koste van het onderhoud. Met de overname werd daar geld in gestoken, en jaarlijks legt de gemeente nog altijd 30.000 tot 40.000 euro in, maar als de 60 jaar oude vloer aftakelt, dan volstaat een oplapbeurt niet meer.

Wat de drie opties zouden moeten gaan kosten is nog lang niet bekend, maar dát het veel geld gaat kosten, is volgens mediapartner Alkmaar Centraal, wel duidelijk.

Foto: Alkmaar Centraal

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]