Ga naar Content

Neergeschoten Colombiaan stierf voor Daniëlles deur: "Beelden op mijn netvlies"

BERGEN - Daniëlle, eigenaresse van een cosmeticazaak aan de Stationsstraat, heeft een slapeloze nacht achter de rug. Samen met haar man en twee collega's was zij er gistermiddag getuige van hoe een man voor haar deur stierf. Het slachtoffer was kort daarvoor neergeschoten in Bergen aan Zee. "Tot onze grote schrik ging de achterdeur open en daar werd bijna een half lijk de auto uitgedragen", vertelt ze tegen NH Nieuws.

Ze is nog zichbaar aangeslagen door wat ze gisteren voor haar neus zag gebeuren - Foto: Carolien Hensbergen / NH Media

"Een overval", denkt Daniëlle in een flits als ze gistermiddag rond 16.00 uur ineens ziet hoe een auto door de politie wordt klemgereden. Het gebeurt pal voor de deur van haar zaak aan de Stationsstraat.

"Politie met kogelwerende vesten aan: ik zag meteen dat het heel ernstig was. Er stapten een man en een vrouw uit die werden bij ons tegen het raam gezet en gefouilleerd." Voor ze besefte wat ze zag, werd er nog een persoon van de achterbank uit de auto gehaald, die er erg slecht aan toe lijkt te zijn.

Zojuist werd bekend dat dit een 45-jarige man uit Colombia is. Op hetzelfde moment arriveerde een ambulance en beginnen die met de reanimatie van het slachtoffer. Daniëlle heeft dan zijn gezicht al gezien. "Helemaal geelwit. Ik zag meteen dat hij meer dood dan levend was." 

Diepe indruk 

Het incident heeft diepe indruk gemaakt. Het team van de cosmeticazaak kon geen kant op en moest toezien hoe de man voor hun deur sterft. "Je weet gewoon niet wat je moet doen. Moet je gaan helpen of niet? En eigenlijk wil je het niet zien, maar het gebeurt voor je neus. Onze meiden [personeel, red.] mochten na een uur onder begeleiding van de politie hun fiets pakken om naar huis te gaan."

Bekijk hier het hele interview met Daniëlle. Tekst gaat daaronder door.

Daniëlle is getuige van stervend slachtoffer schietincident - NH Nieuws

Verschillende bronnen in Bergen zeggen dat de neergeschoten Colombiaan samen met zijn vrouw al lange tijd aan de Zeeweg in Bergen aan Zee woonden, maar daar wil de politie niets over zeggen. Er was wel vandaag onderzoek bij die woning, die is verzegeld door de politie. 

We weten inmiddels ook dat de vermoedelijke vluchtauto waarin de schutter(s) wegreden, een witte Mercedes met een Belgisch kenteken, is aangetroffen in Egmond aan den Hoef. Die wordt nu onderzocht. Er is nog niemand aangehouden.

Camerabeelden

Ook is nog altijd niet duidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij in Bergen aan Zee. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie hoopt dat mensen die meer weten over de schietpartij of mogelijk iets gezien hebben, zich melden.

Ook worden bezitters van beveiligingscamera's op het Van der Wijckplein, Zeeweg of Stationsstraat opgeroepen hun beelden te delen. Dat kan mogelijk helpen in het onderzoek.

Voor Daniëlle en haar medewerkers gaat het werk in de winkel vandaag gewoon weer door. "De beelden staan nog op mijn netvlies", zegt ze. "Maar gelukkig kunnen we het er met elkaar over hebben."  

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]