Alkmaar

NL
V

Witte vluchtauto dodelijke schietpartij Bergen aan Zee mogelijk gevonden

17 februari 2021, 13.19 uur · Aangepast 17 februari 2021, 14.43 uur · Door Maaike Polder & Priscilla Overbeek

BERGEN AAN ZEE - De politie heeft naar aanleiding van een tip een witte auto met Belgisch kenteken gevonden in Noord-Holland. Mogelijk is dit de vluchtauto van de dader(s) van de dodelijke schietpartij gisteravond in Bergen aan Zee. Een man kwam daarbij om het leven. "Het voertuig voldoet aan de kenmerken, we zijn druk bezig met het sporenonderzoek", zegt de politie tegen NH Nieuws. Er is nog niemand aangehouden.

Het slachtoffer ligt verderop in de staat. Er wordt gewacht op de Forensische Opsporing - Maaike Polder / NH Nieuws

De politie zoekt verder nog met man en macht naar de dader(s). De auto die ze aantroffen was leeg. Een woordvoerder laat weten dat ze een vermoeden hebben wie het slachtoffer is, maar deze informatie nog niet bekend willen maken.

Getuigen vertelden gisteravond tegen NH Nieuws dat zij rond drie uur minstens vijf schoten hoorden. Een buurtbewoonster sprak gisteravond over de traumatische ervaring. "Ik wilde echt net van huis vertrekken toen hij werd neergeschoten. Hij viel zo om."

Vluchtauto

Kort na de schietpartij reed een witte auto met Belgisch kenteken, vermoedelijk met de dader(s), op hoge snelheid weg van de parkeerplaats. Meerdere omstanders vertellen tegen NH Nieuws dat ze daarna hebben gezien dat mensen het slachtoffer in een andere auto tilden. "Hij paste niet, dus ze waren zijn benen naar binnen aan het duwen. Een vrouw stond erbij te gillen", aldus een eigenaar van een nabijgelegen strandtent.

De politie heeft de auto waarin de zwaargewonde man zich bevond uiteindelijk gevonden in het centrum van Bergen. De hulpdiensten waren daar massaal aanwezig. Het slachtoffer, die op de achterbank lag, werd daar vervolgens midden op straat gereanimeerd, maar die hulp mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke. 

Aanwijzingen

De personen die het slachtoffer vervoerden, zijn meegenomen voor verhoor. Ook vandaag is de politie de hele dag bezig met het onderzoek op meerdere plaatsen delict. Door heel het land wordt gezocht naar de dader(s).

Veel aanwijzingen zijn er nog niet. Wel vond de politie op de parkeerplaats twee mutsen en kogelhulzen. "Er zijn na gisteravond veel tips binnengekomen. We hopen dat getuigen en mensen met meer informatie contact met ons opnemen", aldus politiewoordvoerder Erwin Sintenie. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]