Alkmaar

NL
V

Dodelijk slachtoffer schietpartij Bergen aan Zee is Colombiaan (45)

17 februari 2021, 15.37 uur · Aangepast 17 februari 2021, 17.10 uur · Door Maaike Polder

BERGEN AAN ZEE - De man die gisteren werd neergeschoten in Bergen aan Zee en later in het centrum overleed aan zijn verwondingen is een 45-jarige man uit Colombia. Dat meldt de politie aan NH Nieuws. 

De Zeeweg is onderdeel van het politieonderzoek - Maaike Polder / NH Nieuws

Bronnen melden aan NH Nieuws dat de man al langere tijd met meerderen in een woning verbleef aan de Zeeweg, maar dit wil de politie niet bevestigen. Wel stelt de politie dat er voorafgaand aan de schietpartij mogelijk een confrontatie was tussen de betrokkenen in het bewuste huis. 

Het huis is onderdeel van het onderzoek, de politie heeft het huis verzegeld. Tekst gaat verder onder de foto.

De woning is onderzocht door de politie. - NH Nieuws/Tom Jurriaans

Eerder vandaag werd al bekend dat er een witte auto was gevonden in de provincie, die voldeed aan de kenmerken van de auto waarmee de mogelijke schutter(s) er gisteren vandoor stoven. De politie bevestigt nu dat het 'meer dan vermoedelijk is' dat die auto inderdaad door de betrokkenen gebruikt is. Het gaat om een witte Mercedes. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. 

Er zouden nog minstens twee andere auto's betrokken zijn, waaronder een donkerkleurige Audi. Daar is verder tot nu toe weinig over bekend.

Onderzoek

De politie laat verder weten dat nog altijd niet duidelijk is wat de aanleiding is voor de schietpartij in Bergen aan Zee. Het onderzoek is nog in volle gang.

De politie hoopt dat mensen die meer weten over de schietpartij of mogelijk iets gezien hebben, zich melden. Ook worden bezitters van beveiligingscamera's op het Van der Wijckplein, Zeeweg of Stationsstraat opgeroepen hun beelden te delen. Dat kan mogelijk helpen in het onderzoek. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]