Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Twee verdachten dood Jaymie (22) weer vrij, 'werd neergestoken tijdens drugstrip'

3 februari 2021, 18.14 uur · Aangepast 3 februari 2021, 20.59 uur · Door Ruth Oei & Sidney Dijkers

HEEMSKERK - Twee van de drie mannen die zondag zijn opgepakt na de dood van de 22-jarige Jaymie in een flat in Heemskerk, zijn weer vrijgelaten. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie tegen NH Nieuws. Volgens de advocaten van een van hen zou het 22-jarige slachtoffer uit Heiloo zijn doodgestoken door een van zijn vrienden, na een uit de hand gelopen experiment met drugs. 

De politie doet de volgende dag onderzoek bij de flat in Heemskerk - Inter Visual Studio

Ook Arthur van der Biezen, de advocaat van de hoofdverdachte, bevestigt die lezing. De hoofdverdachte blijft als enige vastzitten, zijn voorarrest is verlengd met twee weken.

Beide advocaten zeggen tegen NH Nieuws dat het gaat om een groep van vier vrienden die afgelopen zondag bij elkaar kwamen in de flat aan de Beneluxlaan in Heemskerk. De hoofdverdachte, een 21-jarige man uit Heemskerk, woont daar. In zijn appartement wilden de vrienden gaan experimenteren met drugs.

"Ze hadden nooit kunnen bevroeden hoe dit uit de hand zou lopen", aldus Esther Vroegh, de advocaat van een van de twee medeverdachten tegen NH Nieuws. Volgens de advocaten zou een 'slechte trip' ervoor gezorgd hebben dat de hoofdverdachte uiteindelijk zijn vriend, de 22-jarige Jaymie uit Heiloo, met messteken om het leven heeft gebracht.

Gezien door buurt

Toen de politie in de nacht van zaterdag op zondag bij de flat aankwam, was het slachtoffer al overleden. De hulp van de hulpdiensten mocht niet meer baten. Een vrouw die ook in dezelfde flat woont, zei die dag al tegen NH Nieuws dat er door een van de jongens geroepen werd dat hij een trip van LSD (een hallucinerende drug) zou hebben.

Hoewel de advocaten die drug ook noemen, is nog niet aangetoond of dat daadwerkelijk ten grondslag ligt aan de steekpartij. Het is ook nog niet duidelijk of er eventueel andere drugs, alcohol of medicatie in het spel waren. Alles wordt volgens de advocaten meegenomen in het onderzoek. 

Quote

"Het was een hele sympathieke, aardige en sportieve man"

Leerling Jan Arentsz

De dood van Jaymie hakt er volgens de advocaten flink in bij de vriendengroep en hun familie. Ook bij de Christelijke Scholengemeenschap Jan Arentsz in Alkmaar werd verslagen gereageerd. De 22-jarige Jaymie uit Heiloo was er stagiair. De school hing gisteren de vlag halfstok.

"Ik vind het echt bizar dat hij vermoord is", zei een leerling tegen NH Nieuws."Het was een hele sympathieke, aardige en sportieve man."

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]