Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Grote verslagenheid op middelbare school door omgekomen stagiair Jaymie (22)

2 februari 2021, 15.29 uur · Aangepast 2 februari 2021, 17.28 uur · Door Tom Jurriaans

ALKMAAR - Bij de Christelijke Scholengemeenschap Jan Arentsz hangt de vlag halfstok. De verslagenheid is groot na de gewelddadige dood van de 22-jarige Jaymie uit Heiloo. De stagiair kwam afgelopen weekend om het leven in een flatgebouw in Heemskerk, vermoedelijk door messteken. "We zijn in diepe rouw", zo laat een woordvoerder van de school aan NH Nieuws weten. 

De vlag hangt halfstok bij het Jan Arentz in Alkmaar - NH Nieuws / Tom Jurriaans

De politie kreeg die nacht rond 1.00 uur de melding dat er waarschijnlijk iemand was neergestoken. Rond datzelfde tijdstip kwam er ook een andere melding binnen dat er geschreeuwd zou worden vanaf de galerij van de flat aan de Beneluxlaan. Toen agenten aankwamen, was het slachtoffer al overleden.

Het ging dus om Jaymie uit Heiloo, die aardrijkskunde gaf aan VMBO-leerlingen van het Jan Arentsz. In het lokaal waar hij lesgaf is een plekje ingericht waar leerlingen en collega's de mogelijkheid hebben om in stilte samen te komen en een bericht achter te laten.

"Leerlingen die behoefte hebben hierover te praten, wordt gevraagd dit via hun mentor kenbaar te maken", zo staat te lezen in een brief die aan de ouders van leerlingen is verspreid. 

Quote

"Het was een hele sympathieke, aardige en sportieve man"

Leerling over Jaymie

Voor de school staan wat leerlingen die les hebben gekregen van de man. Ze zijn geschrokken van het nieuws dat hun leraar is overleden. "Ik vind het echt bizar dat hij vermoord is", vertelt een van hen aan NH Nieuws.

"Het was een hele sympathieke, aardige en sportieve man." De geruchtenstroom op de school is volgens de leerlingen in volle gang. "Je hoort dat er drugs in het spel zou zijn geweest, maar of dat waar is weten we niet."

Drie arrestaties

Wat er zaterdagnacht precies is gebeurd op de flat in Heemskerk is nog onduidelijk. Jaymie had ernstige verwondingen. Direct na het incident pakte de politie drie mannen op. Het gaat om twee mannen van 21 en 28 jaar uit Heemskerk en een 22-jarige man uit Amsterdam.

Het onderzoek is in volle gang en de drie verdachten zitten nog steeds vast. Verder doet de politie geen mededelingen. Tekst gaat door onder de foto

Politie bij de flat in Heemskerk - NieuwsFoto.nl

Volgens een buurtbewoner werd er voor de arrestaties aan de Heemskerkse Beneluxlaan flink geschreeuwd. "Mijn zoon woont hier tegenover en het stond hier vol met politie", vertelde een vrouw eerder aan NH Nieuws.  

Volgens haar werd er door een van de jongens geroepen dat hij hem 'niet vermoord' zou hebben en ook werd er door een van de jongens geroepen dat hij een LSD-trip zou hebben.

Geschokt

Een woordvoerder van het Jan Arentsz vertelt dat de school geschokt is door het overlijden van Jaymie. "In de korte tijd dat Jaymie bij ons op school was, heeft hij met zijn enthousiasme en betrokkenheid bij de leerlingen een diepe indruk gemaakt."

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]