Ga naar Content

Nieuw zwembad op voetbalveld naast Jac. P. Thijsse College

CASTRICUM - Het gemeentebestuur is eruit: het nieuw te bouwen zwembad moet op 'Veld 5' van FC Castricum op sportpark Noord-End verrijzen. Al jaren wordt er gediscussieerd over het onderwerp. Nadat twee jaar geleden bleek dat er opeens wel geld beschikbaar was voor een nieuw zwembad, moest alleen de plek nog worden bepaald: 'Veld 2' of 'Veld 5'. Het zwembad vervangt op termijn het verouderde bad 'De Witte Brug'.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Het college van burgemeester en wethouders heeft nu dus de voorkeur uitgesproken voor 'Veld 5', pal naast het Jac. P. Thijsse College. De afgelopen maanden is de eerdere locatie-analyse geactualiseerd, meldt de gemeente. Ook is opnieuw gesproken met alle belanghebbenden op en rond Noord-End.

Lees ook

"We hebben met elkaar een belangrijke stap gezet. Bewoners praten mee, kritisch en constructief en verenigingen zien de kans", uit wethouder Ron de Haan zijn waardering over het verloop van het proces.

"We zoeken en vinden oplossingen en er wordt van alle kanten rekening gehouden met elkaar, met de effecten voor het groen, verkeer en parkeren. Ik ben optimistisch over de ontvangst in de gemeenteraad."

Op 11 maart wordt de voorkeurslocatie in de raad behandeld. Hoe het zwembad er uit komt te zien wordt later pas bepaald. Tijdens de uitwerking van de plannen zullen regelmatig (online) gesprekken met alle belanghebbenden en omwonenden plaatsvinden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]