Alkmaar

NL
V

Nog 'slechts' 400.000 euro nodig voor nieuw zwembad Castricum

20 februari 2019, 17.14 uur · Aangepast 27 januari 2021, 19.42 uur · Door Redactie

CASTRICUM - De gemeente Castricum heeft structureel nog 417.000 euro nodig voor een nieuw overdekt zwembad op sportpark Noord-End. Het zwembad moet in 2022 klaar zijn en de bouw kost bijna 15 miljoen euro.

Adobe Stock

De komende veertig jaar is er bijna een miljoen euro per jaar nodig om het zwembad draaiend te houden. Dat bedrag komt nog bovenop de 15 miljoen voor de bouw. De gemeentelijke jaarlijkse bijdrage is nu 569.000 euro.

De gemeente moet de laatste vier ton nog bij elkaar schrapen. "We zijn nog nooit zo dichtbij geweest om een plek te realiseren waar sport, gezondheid en onderwijs elkaar ontmoeten", meent wethouder Ron de Haan.

Het zwembad moet uiteindelijk op één van de voetbalvelden van FC Castricum komen. Voor de zomer moet het geld binnen zijn, want in juli praat de gemeenteraad alweer over de begroting voor 2020. De wethouder wil met inwoners, verenigingen en de lokale sport- en onderwijswereld in gesprek over de mogelijkheden.

Het oude zwembad 'De Witte Brug' is dringend aan vervanging toe. Het zwembad uit 1973 trekt zo'n 120.000 bezoekers per jaar. Een nieuw bad, iets groter dan het huidige en geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden, moet de bezoekers die in de laatste jaren zijn kwijtgeraakt zien terug te winnen. De sauna die door 2.000 bezoekers per jaar wordt bezocht, keert niet terug.

Wethouder De Haan hoopt dat inwoners, sportverenigingen, omwonenden en het Jac P. Thijsse College mee willen praten om tot een goede keuze te komen voor een nieuwe plek. In sporthal De Bloemen wordt daarom een informatiecentrum ingericht. "Suggesties om het tekort te dichten zijn ook welkom", aldus de wethouder. Ook de initiatiefgroep Nieuw Zwembad, met onder meer de zwembadmanager en bestuursleden van zwembad De Witte Brug, wordt in de uitwerking betrokken.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]