Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Eerste verdachte geweldpleging Museumplein meldt zich nadat foto werd gedeeld

27 januari 2021, 11.02 uur · Aangepast 27 januari 2021, 12.44 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Een verdachte van geweldpleging tijdens de demonstratie op 17 januari op het Museumplein, waarvan de politie gisteravond een foto deelde in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, heeft zich bij de politie gemeld. Dat meldt de politie op Twitter.

De politie zet waterkanonnen in om de demonstranten van het Museumplein weg te drijven - Foto: Inter Visual Studio

De politie deelde gisteravond foto's van vier verdachten die betrokken waren bij de gewelddadige demonstratie die op zondag 17 januari op het Museumplein ontstond. Van de vier verdachten die gisteren openbaar werden gemaakt, heeft zich er één diezelfde avond nog gemeld. Het gaat om een 29-jarige man uit Houten. Over de andere verdachten heeft de politie veel tips ontvangen, waar ook de mogelijke namen zijn genoemd. Daarom heeft de politie de beelden zelf vooralsnog van hun site gehaald.

Beelden verdachten

"Dit waren de eerste, maar waarschijnlijk niet de laatste beelden van verdachten die we zullen tonen", laat de politie verder weten op Twitter.

De demonstratie op het Museumplein was op voorhand verboden door de gemeente, maar toch trokken er zo'n 1.500 mensen naar het plein. De demonstranten raakten daar slaags met de politie.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]