Ga naar Content

Balende AZ'er Hatzidiakos kon tegentreffer net niet voorkomen: "Slordig balverlies"

ZWOLLE - Veel meer dan de 1-1 zat er voor AZ zaterdagavond tegen PEC Zwolle niet in. Aan balbezit geen gebrek voor de Alkmaarders, maar tot veel kansen leidde dat niet. En dat zijn dure verliespunten in een maand met wedstrijden tegen de traditionele top drie. "Wij moeten hier winnen."

Reactie Pantelis Hatzidiakos na PEC - AZ - NH Nieuws

"We laten hier twee punten liggen", vertelt Pantelis Hatzidiakos teleurgesteld na afloop. "Ik baal het meest van het feit dat we het vele balbezit en de kansen die we krijgen niet afmaken."

1-0

In de eerste helft kwam AZ al snel op achterstand. De Zwolse aanvaller Pelle Clement was net iets attenter in het duel met Pantelis Hatzidiakos en kon daardoor de voorzet binnen tikken. "Het begon met slordig balverlies op het middenveld en ik kon het net niet herstellen, kwam net te laat."

In het saaie duel kregen beide ploegen weinig kansen. De Alkmaarders hadden veelvuldig de bal, echter kwamen de Zwollenaren zelden in de problemen. "We moeten meer kansen creëren en wat opportunistischer spelen. Niet breed, maar vooruit", analyseert de Griekse verdediger het spel van zijn ploeg.

Bekijk de video voor het hele gesprek met Pantelis Hatzidiakos.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]