West-Friesland

NL
V

Vrouw overleden aan verwondingen na brand in Hoorn

26 december 2020, 14.30 uur · Aangepast 26 december 2020, 15.54 uur · Door Redactie

HOORN - De bewoonster van de woning in Hoorn waar gisteren een brand woedde, is aan haar verwondingen overleden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. Een 48-jarige man werd gisteren al na de brand aangehouden vanwege de brand. 

Ravage na brand in Hoorn - NH Nieuws

De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De buurt was ontzet en noemt het "een grote tragedie".

Een buurman vertelde tegen NH Nieuws dat de buurvrouw met een helikopter naar het ziekenhuis in Beverwijk is gevlogen. Volgens de politie was ze niet meer aanspreekbaar toen ze uit het huis gehaald werd. Vreselijk", vertelt hij. 

Gisteren heeft de politie forensisch onderzoek verricht in en rond de woning, omdat er mogelijk sprake is van brandstichting. Volgens omwonenden ging het al langere tijd niet goed met de mannelijke bewoner. Begin oktober is de bewoner door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald omdat hij een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving zou vormen.

De politie heeft inmiddels een 48-jarige man aangehouden in verband met de brand. Of het ook om de bewoner van de woning aan de Keern gaat wil de politie niet vertellen. De zaak wordt door hen verder onderzocht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]