Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Vrouw overleden aan verwondingen na brand in Hoorn

26 december 2020, 14.30 uur · Aangepast 26 december 2020, 15.54 uur · Door Redactie

HOORN - De bewoonster van de woning in Hoorn waar gisteren een brand woedde, is aan haar verwondingen overleden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. Een 48-jarige man werd gisteren al na de brand aangehouden vanwege de brand. 

Ravage na brand in Hoorn - Foto: NH Nieuws

De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De buurt was ontzet en noemt het "een grote tragedie".

Een buurman vertelde tegen NH Nieuws dat de buurvrouw met een helikopter naar het ziekenhuis in Beverwijk is gevlogen. Volgens de politie was ze niet meer aanspreekbaar toen ze uit het huis gehaald werd. Vreselijk", vertelt hij. 

Gisteren heeft de politie forensisch onderzoek verricht in en rond de woning, omdat er mogelijk sprake is van brandstichting. Volgens omwonenden ging het al langere tijd niet goed met de mannelijke bewoner. Begin oktober is de bewoner door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald omdat hij een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving zou vormen.

De politie heeft inmiddels een 48-jarige man aangehouden in verband met de brand. Of het ook om de bewoner van de woning aan de Keern gaat wil de politie niet vertellen. De zaak wordt door hen verder onderzocht. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.