Ga naar Content

Vrouw zwaargewond na hevige brand in woning in Hoorn

HOORN - Aan het Keern in Hoorn is vannacht een grote brand uitgebroken in een woning. De brand brak rond middernacht uit. Rond 7.00 uur was de brand volledig onder controle en kon de brandweer retour. De politie laat weten een 48- jarige man te hebben opgepakt in verband met de brand. 

Foto: Inter Visual Studio

De brand werd na een paar uur uitslaand. Omliggende woningen zijn om die reden ontruimd. De brandhaard, die volgens de veiligheidsregio onder meer in de garage lag, was moeilijk bereikbaar voor blussers. Om die reden zijn een hoogwerker en een sorteergrijper ingezet. Door de gaten in het dak kon toch geblust worden.

De veiligheidsregio bevestigt dat er bij de brand een zwaargewonde is gevallen, een vrouw. De andere bewoner van het huis is niet aangetroffen. Volgens de brandweer is de vrouw in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De schade bij daglicht is duidelijk zichtbaar: er is nog weinig over na de brand.

Tekst gaat door onder foto

Niets meer over van huis na verwoestende brand in Hoorn - Foto: NH Nieuws / Floris van der Woude

Over de oorzaak van de brand is nog niet veel duidelijk. Volgens getuigen gaat het om dezelfde woning als waar op 4 oktober een verwarde man uit werd gehaald omdat hij een dreiging zou zijn voor zijn omgeving. 

De veiligheidsregio meldt dat de uitgebrande woning een plaats delict is, de politie zal daar vermoedelijk vandaag nog forensisch onderzoek doen omdat er mogelijk sprake is van brandstichting.

De politie laat later vandaag weten dat er een 48- jarige man is aangehouden in verband met de brand. Hij wordt verhoord. De recherche gaat door met het onderzoek.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]