Ga naar Content

Eredivisie zaalvoetbal voorlopig nog niet van start

AMSTERDAM - De eredivisie zaalvoetbal gaat voorlopig nog niet verder met de competitie. Dat heeft de KNVB maandagavond laten weten aan de clubs die uitkomen op het hoogste niveau in Nederland. 

Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Daarmee wordt er dus geen gebruik gemaakt van de uitzonderingspositie die de topsportcompetities kregen van de overheid om per 17 december weer wedstrijden te mogen spelen. Aan die uitzonderingspositie waren wel een aantal eisen verbonden waar de clubs aan zouden moeten voldoen, zoals het veelvuldig testen van de spelers uit de selectie. 

Het grootste deel van de clubs heeft bij de KNVB aangegeven niet aan de eisen te kunnen voldoen. Om die reden moeten de clubs nog even wachten tot zij weer wedstrijden in de zaalvoetbal eredivisie kunnen spelen. Naar verwachting gaat dat pas weer gebeuren als de landelijke maatregelen door de overheid weer worden versoepeld. 

NH Sport sprak eerder met Sander van Dijk, de trainer van eredivisionist Hovocubo. Hij hoopte dat zijn ploeg zo snel mogelijk weer aan de competitie zou kunnen beginnen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]