Ga naar Content

Zaalvoetbal: Hovocubo hoopt op herstart competitie

ZWAAG - Volgende week zal er waarschijnlijk een besluit worden genomen over de hervatting van de zaalvoetbalcompetitie. "Wij willen heel graag de competitie hervatten conform de richtlijnen zoals ze zijn", aldus Hovocubo-trainer Sander van Dijk. 

Sander van Dijk hoopt op hervatting zaalvoetbalcompetitie - NH Nieuws

"Of het ook kan is een ander verhaal. Dat is wat iedere club nu aan het uitzoeken is. Je moet net zoals in het betaalde voetbal minimaal één keer per week testen. Anders kan je niet hervatten. Het is dus niet zozeer willen, maar meer kunnen", vervolgt Van Dijk. 

"Het is dus niet zozeer willen, maar meer kunnen"

hovocubo-trainer sander van dijk

De kans lijkt klein dat de eredivisie op korte termijn hervat zal gaan worden, want de kosten voor het testen zijn hoog en alle clubs moeten akkoord gaan. Van Dijk vreest voor de sportieve gevolgen als de competitie niet op korte termijn hervat wordt. "Ik geloof niet dat de topsporters op 1 februari of 1 maart gevaccineerd gaan worden. Dan krijg je weer hetzelfde rollenspel als nu dat er getest zal moeten worden. Als je dat niet tijdig met zijn allen omarmt dan zie ik het somber in dat er überhaupt nog competitie gespeeld gaat worden", aldus Van Dijk. 

Trainen

Overigens mag Hovocubo weer trainen. Daar is vandaag groen licht voor gegeven door de betrokken instanties. Voor de Noord-Hollanders is dit extra van belang, want in januari speelt de ploeg Champions League. Tegenstander is het ijzersterke Inter FS uit Spanje.

Maandag is er in NH Sport een uitgebreide reportage te zien over de hervatting of niet van de topsport-competities.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]