Ga naar Content

Hovocubo overklast Noren en plaatst zich voor Champions League

TRONDHEIM - Hovocubo heeft zich zonder moeite geplaatst voor de UEFA Futsal Champions League. De zaalvoetballers uit Hoorn lieten geen spaan heel van hun Noorse tegenstander Utleira Idrettslag: 0-11. "We waren vooraf natuurlijk de favoriet, maar gezien de omstandigheden wel extra knap om het zo in de score uit te drukken", laat trainer Sander van Dijk weten.

Foto: Livestream Hovocubo

"Een wedstrijd in deze omstandigheden is natuurlijk uniek", vervolgt Van Dijk. "We hebben niet een keer als gehele groep kunnen trainen, twee maanden geen wedstrijden en geen oefenwedstrijd kunnen spelen. Onze tegenstander trainde en speelde wel gewoon compleet en heeft competitie, dus het was een beetje krom allemaal."

"We zijn bijna bij het hotel", vertelt Van Dijk vanuit de spelersbus. "Daar gaan we uiteraard een paar drankjes doen en zullen we even stilstaan bij dit resultaat! Verder zitten én blijven we in de bubbel, dus in een vaste ruimte van het hotel."

"In het hotel gaan we uiteraard een paar drankjes doen en zullen we natuurlijk even stilstaan bij dit resultaat!"

Hovocubo-trainer Sander van Dijk

De Hoornse zaalvoetbalploeg begon uitstekend aan het duel en kwam na dertig seconden al op voorsprong via Faisel Mellah. Bij rust stond het 0-5 door treffers van Mats Velseboer, Hicham Aklalouch, Younes Daari en Lahcen Bouyouzan. In de tweede helft liep Hovocubo uit naar 0-11 door goals van Soufian Charraoui (2), Abdessamad Attahiri (2), Mellah en Velseboer. 

NH Sport maakte donderdag voor vertrek naar Noorwegen onderstaande reportage over Hovocubo.

Zaalvoetballers Hovocubo onderweg naar Noorwegen - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]