Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Trainer Sander van Dijk na zware loting Hovocubo: "David tegen Goliath"

9 december 2020, 16.19 uur · Aangepast 9 december 2020, 19.25 uur · Door Stef Swagers

ZWAAG - De loting voor Hovocubo had woensdag niet zwaarder gekund in de Champions League. Het Madrileense Inter FS kwam uit de koker, de nummer één van Europa. Trainer Sander van Dijk kent ze goed en weet dat het een loodzware opgave wordt. "Als je honderd keer tegen ze speelt, heb je één keer kans om te winnen."

Hovocubo-trainer Sander van Dijk belt vanuit Noorwegen met NH Sport - Foto: Leo Giovannangelo

"In de categorie zwaar, zwaarder, zwaarst is dit de meest zware om te treffen", begint Van Dijk in gesprek met NH Sport. "Aan de andere kant is het ook een geweldig affiche. Het is mooi om tegen hen te mogen en kunnen spelen."

Quote

"Het is de Real Madrid van het zaalvoetbal"

Hovocubo-trainer Sander van Dijk

Inter FS is de kampioen van Spanje, terwijl drie andere Spaanse ploegen vorig seizoen lang meededen om winst in de Champions League. "Je praat over de Europese top van de top. Het is de Real Madrid van het zaalvoetbal. Ik denk dat wij er vooral van moeten genieten. Sportief gezien zijn we zwaar de underdog. Zij zullen ons twee keer twintig minuten met de rug tegen de muur zetten. Als je honderd keer tegen ze speelt, heb je één keer kans te winnen. Wij moeten proberen dat we zo voorbereid zijn dat we toevallig in januari die ene keer hebben."

Analyse Inter FS

In het seizoen 2014/15 troffen Hovocubo en Inter FS elkaar ook. Toen verloren de Noord-Hollanders met 5-0. Van Dijk volgt de Spaanse competitie nauwlettend en weet dus wat hij kan verwachten. "Het zijn heel complete spelers en full-profs. De kracht die zij hebben is dat ze heel compleet zijn. Fysiek en conditioneel zijn ze heel sterk. Ze zijn bijna allemaal tweebenig. Twee fantastische keepers. Ze spelen totaal-zaalvoetbal en er zitten bijna geen zwakke plekken in. Zo kun je nog wel een tijdje doorgaan."

Quote

"Als je de krachtsverhoudingen gaat bekijken dan staan wij op nul en zij op honderd"

HOVOCUBO-TRAINER SANDER VAN DIJK

Op 17 december mag Hovocubo pas weer trainen en wedstrijden spelen. Bij Inter FS ligt dat anders. "Zij spelen volle bak competitie en trainen in groepen. Voor ons geldt dat we over twee weken weer mogen trainen en wij hebben geen competitie. Dus als je de krachtsverhoudingen gaat bekijken dan staan wij op nul en zij op honderd. Het is echt David tegen Goliath", aldus Van Dijk.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]