Ga naar Content

Opvallend vervoersmiddel voor AZ'er Sugawara: "De step is mijn grootste vriend"

WIJDEWORMER - AZ-verdediger Yukinari Sugawara komt iedere dag met een opvallend vervoersmiddel aan op het trainingscomplex van de Alkmaarders. De twintigjarige Japanner heeft nog geen rijbewijs, dus hij komt iedere dag met de step. 

Yukinari Sugawara komt iedere dag met de step naar de training - NH Nieuws

Sugawara verzon een manier om toch naar het complex te kunnen komen. "De fiets viel af, want dat is te vermoeiend. Ik realiseerde mij toen dat ik een elektrische step heb. Het is de beste manier om op training te komen, dus de step is nu mijn grootste vriend."

"Ik speelde niet veel wedstrijden in het begin van het seizoen. Ik moet mij nu bewijzen"

AZ-VERDEDIGER YUKINARI SUGAWARA

Zijn medespelers moesten wel wennen aan de step van de Japanner. "Ze verklaarden mij voor gek, maar dat ben ik niet. Ik ben gewoon slim." Hij vervangt de komende tijd Jonas Svensson, die kampt met een beenblessure. "Ik speelde niet veel wedstrijden in het begin van het seizoen, maar nu krijg ik de kans om te spelen. Ik moet mij nu bewijzen."

AZ speelt zondagmiddag tegen Willem II. De aftrap in Alkmaar is om 16.45 uur. 

Check bovenstaande video voor de gehele reportage met Yukinari Sugawara. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]