Ga naar Content

Oranje-international Snoeijs kijkt terug op sportief prima jaar

BORDEAUX - Waar 2020 voor veel mensen een rampjaar is gebleken, is het voor Katja Snoeijs - in ieder geval in sportief opzicht - een topjaar. De Amsterdamse voetbalster maakte een mooie overstap naar Girondins Bordeaux en maakte bovendien haar eerste doelpunten voor het Nederlands elftal. 

Foto: Pro Shots / Remko Kool

"Het gaat heel erg goed met me", begint Snoeijs (24) tegenover NH Sport. Eerder voetbalde de spits voor onder meer Telstar en vv Alkmaar, waarna ze afgelopen zomer de overstap maakte van PSV naar het Franse Bordeaux.  "Ik heb het eigenlijk op ieder vlak erg naar mijn zin, dus ik ben blij met mijn stap."

"Ik denk dat de Franse competitie weer een stukje verder ontwikkeld is dan de eredivisie"

voetbalster katja snoeijs

De Noord-Hollandse maakte al vijf doelpunten voor haar nieuwe ploeg. Ook afgelopen weekend was ze weer trefzeker. "Ik denk dat deze competitie weer een stukje verder ontwikkeld is dan de eredivisie", legt ze het verschil tussen de Franse en de Nederlandse competitie uit. "Er zitten meer teams in en het is allemaal wat fysieker. Het tempo in deze competitie is iets hoger en dus moet je wat sneller handelen. Je merkt - zeker in het begin - dat je net even te veel tijd nodig hebt waardoor je vaker in duel komt."

Lockdown

"Door de omstandigheden is het hier momenteel niet zo leuk als het normaal kan zijn", vervolgt Snoeijs. "Toen ik in juli aankwam heb ik veel van de stad kunnen zien en ontdekken. Maar de afgelopen periode is daar een lockdown geweest, dus dat is jammer. Gelukkig mochten we wel iedere dag doortrainen en -spelen. Je bent iedere dag op de club en doet daar je ding. Daarnaast probeer je om het voetbal heen nog wat dingen te doen met je teamgenoten om even niet met voetbal bezig te zijn."

Katja Snoeijs scoort voor Oranje - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Een andere leuke bijkomstigheid voor Snoeijs is dat ze dit jaar haar eerste doelpunten voor de Oranje Leeuwinnen kon maken. In vijf duels was ze zeven keer trefzeker. "Wat dat betreft is dit jaar voor mij sportief gezien een goed jaar geweest. Daar kijk ik ook met een goed gevoel op terug. Of het met mijn stap naar Frankrijk te maken heeft? Dat denk ik wel. Ik ben sindsdien nog fitter geworden en op voetballend gebied heb ik me ook door kunnen ontwikkelen. Dat draagt wel bij aan het feit dat ik me bij het Nederlands elftal ook steeds meer kan laten zien."

Concurrentie

Met speelsters als Vivianne Miedema en Lyneth Beerensteyn als concurrenten in de spits bij Oranje wordt het echter lastig om een basisplaats af te dwingen in het team. Snoeijs zelf blijft er nuchter onder. "Het enige dat je zelf kunt doen is goed presteren bij de club en bij het Nederlands elftal ook laten zien welke kwaliteiten je hebt. Vervolgens moet je dan hopen dat je de kansen krijgt."

Momenteel is de spits voor eventjes terug in Nederland. Ze wil vooral veel tijd met haar ouders en gezin doorbrengen. "Maar mogelijk conform de regels ook even wat andere mensen zien en bijpraten met mijn vrienden, want die heb ik al een poosje niet gezien", sluit ze af. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]