Sport

NL
V

Hattrick Snoeijs helpt Oranjeleeuwinnen aan eenvoudige zege op Kosovo

1 december 2020, 20.51 uur · Door Redactie

BREDA - De Nederlandse voetbalsters hebben voor het eerst een kwalificatietoernooi afgesloten zonder puntenverlies. Het al geplaatste Oranje won in Breda ook de tiende en laatste groepswedstrijd in de voorronde van het EK 2022 in Engeland. De Europees kampioen versloeg Kosovo met 6-0.

- Pro Shots / Remko Kool

De wedstrijd speelde zich vrijwel volledig af op de helft van het stug verdedigende Kosovo. Het enorme overwicht van Nederland leverde echter voor de rust geen treffers op. Oranje ontbeerde scherpte en ook een beetje geluk in de afronding. De eindpass was bovendien lang niet altijd zuiver.

Met Joëlle Smits voor de aangeslagen Lineth Beerensteyn nam Nederland na de pauze snel afstand van Kosovo. Eerst strafte Snoeijs een verdedigingsfout trefzeker af. Kort daarna scoorde Roord uit een vrije trap. In de 58e minuut knalde Martens raak. Kort daarna maakte de aanvalster van Barcelona plaats voor Renate Jansen.

Doelpuntenjacht

In het laatste half uur bleef het gretige Oranje jagen op een hogere score. Snoeijs (twee) en Roord bouwden de score verder uit. Een verbetering van de zege eind oktober in Kosovo (0-6, ook met drie keer Snoeijs) zat er echter net niet in.

Wiegman richt zich komend jaar met haar selectie op de Olympische Spelen van Tokio. Ze neemt daarna afscheid van Oranje en wordt bondscoach van de Engelse voetbalsters.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]