Ga naar Content

2,5 ton geïnvesteerd in nieuwe gym, die nu niet open mag: "Sporten juist uitlaatklep"

ALKMAAR - Het eerste weekend van het nieuwe jaar zouden de twee jonge ondernemers de deuren van hun nieuwe sportschool openen in Victorie Plaza in Alkmaar. Met man en macht hebben ze de indoor tennishal omgebouwd tot gym - zelfs met een echte boom. "In januari is het moment dat leden met goede voornemens zich sneller aanmelden", zegt de ondernemer Brian van der Leest uit Volendam tegen NH Nieuws.

Arjan Baron en Brian van der Leest in nieuwe sportschool - Foto: NH Nieuws / Tom van Midden

Aan dat plan kwam vandaag dus abrupt een einde: er komt vanaf 00.00 uur een lockdown en ook de sportscholen moeten dicht blijven tot half januari. 

Vanaf september zijn Brian en compagnon Arjan Baron uit Bergen bezig met verbouwen. Het nieuws van de sluiting van de sportscholen is voor hen dan ook een verrassing. Brian: "Deze valt heel zwaar, ik moest eerst heel hard lachen. Ik lach eerst, dan voelt het minder erg aan."

Wat Brian vooral verbaast is dat in de vorige periode, 'met tienduizend besmettingen', de sportscholen wel open mochten blijven. "Ik blijf van mening dat de sportschool een goede uitlaatklep is", aldus Brian. Het is volgens hem vervelend voor iedereen. 

Goede voornemens

Met de opening in het vooruitzicht, was er maar één doel: "Wij moeten nu leden gaan binnenhalen." Normaliter zouden ze de puntjes nog op de i gaan zetten, maar juist in januari verwachtten Brian en Arjan veel klanten. Brian: "Dat is heel zonde." Bekijk hier de reportage in de net verbouwde sporthal.  

Deze nieuwe sportschool in Alkmaar mag dus niet open - NH Nieuws

In april dit jaar maakte NH Nieuws een reportage over Brian zijn oplossing om sporten tijdens de eerste intelligente lockdown fit te houden. 

Intensief workout-parcours in Volendam - NH Nieuws / Stephan Brandhorst

Deskundigen geven in De Corona Peiling antwoord op jouw vragen over het coronavirus, de gevolgen en de maatregelen. Bekijk hier alle vragen én antwoorden terug. 

Ook een vraag? Stuur 'm naar [email protected]

Lees ook