Ga naar Content

Vrije trap gaf opgeluchte Koopmeiners een voldaner gevoel dan de strafschop

ENSCHEDE - Met twee doelpunten was Teun Koopmeiners zondagavond voor AZ van grote waarde tegen FC Twente. De middenvelder benutte een penalty en schoot een vrije trap uitstekend binnen. "Zo'n periode als deze kan je alleen afsluiten met een winstpartij."

Teun Koopmeiners over zijn twee treffers tegen FC Twente - NH Nieuws

"De vrije trap gaf me het meest voldane gevoel", vertelt Teun Koopmeiners na de 1-3 zege op FC Twente. "Een vrije trap maak je minder snel dan een penalty en daarna was de wedstrijd ook klaar."

Strafschop

In de eerste helft speelde FC Twente beter dan AZ en kregen de Tukkers ook grotere kansen. Toch kwamen de Alkmaarders op voorsprong via een strafschop. Koopmeiners schoot deze overtuigend binnen, terwijl de Alkmaarse aanvoerder ook al drie penalty's miste dit seizoen. "Ik weet dat ik een penalty goed kan nemen en daarin wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen. Ik heb vervolgens aan de groep aangegeven dat ik 'm graag wil blijven nemen en zij vonden dat goed."

Bekijk de video voor het hele gesprek met Teun Koopmeiners.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]