Ga naar Content

Teller op bijna 5.000 handtekeningen voor veiliger oversteek N248 na dodelijk ongeval

BARSINGERHORN - De petitie "Maak kruising N248/Wadweg veilig" heeft al bijna 5.000 handtekeningen opgeleverd. Saskia Ruigrok uit Wieringerwaard startte de petitie afgelopen week na een dodelijk ongeval bij de oversteek. Daarbij kwam de 16-jarige Tijme Zoetelief om het leven. De petitie dringt aan op maatregelen om de oversteek veiliger te maken: "Ik denk dat iedereen zich nu wel bewust is van de urgentie."

Foto: Inter Visual Studio / Heavenly Hoorn

De N248 (Kanaalweg) tussen Schagen en Wieringerwerf staat al jaren bekend als een gevaarlijke weg, vertelt Saskia Ruigrok. "Het raakt me diep als moeder. Mijn zoons steken hier iedere dag twee keer over, net als vele honderden andere scholieren. Ik weet ook dat pubers er niet altijd bij zijn met hun gedachten, maar daarmee kun je het niet afdoen."

Fietstunnel

De petitie is bedoeld om de oversteek veiliger te maken. "Het liefst met een rotonde, een fly-over of desnoods een fietstunnel", zegt Ruigrok. Ze is blij met de enorme steun: "Het is niet te bevatten wat een vaart het loopt. Ik probeer zoveel mogelijk scholen te benaderen om de petitie te delen. Het Regius College, het ROC en het Clusius College, maar ook de basisscholen in de regio sturen een nieuwsbrief rond."

Dat de petitie in korte tijd zoveel handtekeningen oplevert, valt zelfs de beheerders van Petitie.nl op. Ruigrok: "Ze stuurden mij een bericht over wat er aan de hand was, want voor een lokaal initiatief gaat het echt heel hard. Dat geeft wel aan hoe het speelt hier in de regio."

Lees ook

Ruigrok wil de handtekeningen op 17 december aanbieden aan de gemeente Hollands Kroon, samen met een motie van het CDA Hollands Kroon. "Dat is een aanbeveling aan de provincie om binnen drie maanden met een plan van aanpak te komen. Niet dat ze eerst weer allerlei onderzoeken gaan doen. We willen niet nog jaren in de wacht."

Vandaag legt Tweede Kamerlid Wytske Postma van het CDA de kwestie van de N248 voor aan minister Van Nieuwenhuizen om de N-wegen veiliger te maken, weet Ruigrok. "En als de provincie niet snel reageert dan bied ik de petitie ook aan aan minister Van Nieuwenhuizen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]