Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Leerling (16) Regius College Schagen overleden aan gevolgen verkeersongeluk N248

26 november 2020, 19.46 uur · Aangepast 26 november 2020, 21.21 uur · Door Jouri Bakker

BARSINGERHORN - De fietser die vorige week donderdag werd aangereden op de Kanaalweg (N248) in Barsingerhorn is gisteren overleden. Het gaat om de 16-jarige Tijme Zoetelief uit Wieringerwaard, bevestigt zijn school tegenover NH Nieuws. 

Inter Visual Studio/Heavenly Hoorn

De jongen werd door een auto geschept toen hij rond 17.15 uur de Kanaalweg wilde oversteken. Hij raakte daarbij zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Quote

"We zijn diep geschokt dat een fataal moment een einde heeft gemaakt aan een veelbelovend leven"

Anne Hoekstra, voorzitter college van bestuur Regius college

Zijn dood komt hard aan op het Regius College in Schagen, waar hij in de vierde klas van het vmbo zat.

"We zijn diep geschokt dat een fataal moment een einde heeft gemaakt aan een veelbelovend leven", laat voorzitter van het College van Bestuur Anne Hoekstra aan NH Nieuws weten. "Maar dat is niets vergeleken bij de nachtmerrie die zijn ouders nu beleven. We leven mee met vrienden en familie." 

Lokaal om te herdenken

In het schoolgebouw aan de Oranjelaan, waar Tijme les volgde, is een klaslokaal ingericht, waar leerlingen 'in stilte bijeen kunnen komen', vertelt Hoekstra. "Al verwerken sommige leerlingen het juist niet in stilte. Er zijn daar collega's aanwezig, en er kunnen ook leerlingen van andere locaties terecht." 

Ter nagedachtenis aan Tijme wordt er deze dagen op de gevel van het schoolgebouw een kaars geprojecteerd. Of er ook een herdenkingsmoment komt, is nog niet duidelijk. "We houden rekening met de wens van de ouders, maar daarvoor is het nu nog te vers", besluit Hoekstra. 

Inter Visual Studio/Heavenly Hoorn

Het Regius College wordt de afgelopen jaren geregeld in rouw gedompeld door sterfgevallen onder leerlingen. Zo overleed vorig jaar november een 14-jarige leerling uit Julianadorp na een ongeluk op dezelfde N248. Toen hij de weg ter hoogte van Kolhorn wilde oversteken, werd hij aangereden. Hij overleed dezelfde nacht. 

In september 2018 kwamen twee leerlingen en een oud-leerling om bij een verkeersdrama in Anna Paulowna. In december van dat jaar stierf een leerlinge na drugsgebruik

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]