Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Beslissing over nieuwe vaarverbinding weer half jaar uitgesteld

5 december 2020, 09.16 uur · Aangepast 7 december 2020, 18.22 uur · Door Carlijn Kolk

WIJDEMEREN - Op z'n vroegst zal pas in de zomer een belissing worden genomen over een vaarverbinding tussen de Loosdrechtse Plassen en het Hilversums kanaal. De partijen komen er niet uit en hebben meer tijd nodig. "Van uitstel komt hopelijk afstel", zegt Saskia Vreeman die al jaren strijdt tegen het plan. 

Gemeente Wijdemeren
NH

Hoe nu verder?

Het project gaat dus door en na wat vertraging en andere voorstellen die het niet gehaald hebben, wordt er nu verder gegaan met de beantwoording van alle zienswijzen die zijn ingediend. "Uit de 53 zienswijzen hebben we ongeveer 260 verschillende punten gehaald die elkaar hier en daar overlappen. Nu gaan we de meer inhoudelijke argumenten op een rij zetten", aldus projectmanager Irene Quakkelaar. 

Saskia Vreeman heeft het gevoel dat niemand een belissing durft te nemen. "Aan alle kanten is het duidelijk dat het niet kan, maar niemand zegt het." Ze vervolgt: "Het is zo zonde van het geld allemaal. Ze blijven maar geld uitgeven, onderzoeken doen en ambtenaren inhuren om dit project af te ronden."

De projectmanager laat weten dat de stuurgroep Oostelijke Vechtplassen op z'n vroegst in het voorjaar van 2021 de gemeenteraad van Wijdemeren kan adviseren over de vaarverbinding. Dan is het aan de gemeenteraad om een besluit te nemen. "Ik hoop voor iedereen die graag duidelijkheid wil, dat we die in de zomer van 2021 kunnen bieden", schrijft Quakkelaar.

Vreeman heeft er een dubbel gevoel over. "Aan de ene kant denken we: 'We moeten het uitzingen tot mei en dan komt er een 'no go'', maar je weet het nooit zeker," zo besluit ze. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]