Ga naar Content

Telstar-trainer Jonker blij met de vechtlust van zijn ploeg

UTRECHT - Door een late treffer van Glynor Plet wist Telstar maandagavond de zesde driepunter van het seizoen te noteren op bezoek bij Jong FC Utrecht. Na een vroege tegentreffer lukte het de ploeg van trainer Andries Jonker om in de slotfase alsnog met de drie punten aan de haal te gaan.

Andries Jonker - Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Volgens de oefenmeester had zijn ploeg recht op een punt. "Maar gelukkig zijn met drie punten", reageert hij na afloop van de wedstrijd. "We krijgen een vroeg doelpunt tegen en zien Frank Korpershoek uitvallen in de rust. Het was niet makkelijk, maar we hebben dit keer wel strijd geleverd en daar ben ik heel blij mee."

Rode kaarten

De tweede helft stond vooral in het teken van de twee rode kaarten die scheidsrechter Nick Smit uitdeelde aan Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht) en Sebastian Soto (Telstar). "Over die van Jong FC Utrecht wil ik niet te veel over zeggen, maar de scheidsrechter (Nick Smit, red.) kon hem geven", laat Jonker weten. "Die van Soto had ik ook gegeven als ik scheidsrechter was. Dat hoort niet op het veld thuis. Soto wilde niet de speler blesseren en juist de bal veroveren. Maar hij is veel te laat en dan krijg je daar terecht een rode kaart voor."

Bekijk de reactie van Jonker in de video in onderstaande video. Tekst gaat verder onder de video.

Telstar kreeg te veel bij Jong FC Utrecht - NH Nieuws

Voor Plet was het een mooie avond. De spits begon weliswaar op de bank, maar kreeg een kwartier speeltijd van Jonker groeide daarin uit tot matchwinner. "Heerlijk, zowel voor mij als voor het team", zegt hij. "Ik denk dat de wedstrijd vandaag beide kanten op kon gaan. Ik weet niet of we twee punten te veel gekregen hebben. Zij scoren snel en wij trekken het recht. Gelukkig maken wij dan op het einde nog een treffer waardoor we de drie punten mee naar huis kunnen nemen."

Bekijk de reactie van Plet in de video in onderstaande video. 

Met drie goals pakt Plet zes punten voor Telstar - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]