Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Tom Overtoom wil bij Telstar laten zien nog te kunnen voetballen

30 november 2020, 16.22 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - Telstar versterkte zich eerder deze maand met Tom Overtoom. De 30-jarige Amsterdammer, die voorheen voor onder meer Haarlem, Ajax en FC Volendam speelde, wil in Velsen-Zuid vooral weer veel minuten gaan maken. 

Tom Overtoom op amateurbasis bij Telstar - NH Nieuws

Overtoom vertelt voor de camera van NH Sport dat hij een vervelend jaar bij NEC Nijmegen achter de rug heeft. "En dat wil ik natuurlijk wegpoetsen en laten zien dat ik nog kan voetballen", zegt hij. "Ik heb mijn contract laten ontbinden in Nijmegen en ik had eigenlijk de hoop op een club uit het buitenland. De clubs die zich meldden spraken mij niet aan, dus vandaar dat ik een andere keuze heb gemaakt. Ik ben te veel voetballiefhebber om twee jaar niet te spelen en ga dan dus op zoek naar wat anders. Op zoek naar een club waar ik kan spelen."

Quote

"Ik ben te veel voetballiefhebber om twee jaar niet te spelen"

telstar-speler tom overtoom

Telstar-trainer Andries Jonker is opgetogen over het feit dat hij de ervaren middenvelder, die kort geleden vader werd van een zoon, aan zijn selectie heeft kunnen toevoegen. "Tom is een goede voetballer", begint de oefenmeester. "Hij speelt de bal naar de goede kleur, heeft overzicht, is rustig en heeft meer ervaring dan vrijwel al mijn spelers. Samen met Frank Korpershoek en Glynor Plet is hij direct de meest ervaren speler. Op de training trekt hij het niveau in ieder geval omhoog."

Bekijk bovenstaande video voor de hele reportage met Overtoom. Telstar komt vanavond om 18.45 uur in actie tegen Jong FC Utrecht. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]