Sport

NL
V

Opleving van Plet na rust brengt Telstar voorbij hekkensluiter FC Dordrecht

19 november 2020, 20.25 uur · Aangepast 19 november 2020, 22.27 uur · Door Redactie

VELSEN-ZUID - Telstar heeft voor het eerst in vier wedstrijden weer eens een overwinning geboekt. De Velsenaren rekenden in een matige wedstrijd - dankzij een opleving van Glynor Plet een kwartier na rust - af met FC Dordrecht (2-0).

Pro Shots

De laatste weken waren niet al te positief voor de ploeg van Andries Jonker. Tegen NAC Breda (1-0) en Go Ahead Eagles (1-2) ging Telstar onderuit en ook in de beker tegen Heracles Almelo (3-0) kon niet gewonnen worden. De laatste overwinning dateerde daardoor van 23 oktober toen Helmond Sport (2-0) verslagen werd.

"Een dikverdiende overwinning. Bij Telstar is geen sprake van druk. Wij willen heel graag, misschien bedoel je dat met snakken. Inmiddels zijn wij niet gewend om heel veel achter elkaar te verliezen. De laatste weken was de oogst karig. Dus dit is fijn", sprak trainer Andries Jonker na afloop.

Quote

"De laatste weken was de oogst karig. Dus dit is fijn"

telstar-trainer andries jonker

Andries Jonker na de 2-0 winst op FC Dordrecht - NH Nieuws

Soto

De wedstrijd tegen hekkensluiter FC Dordrecht leek dus de aangewezen mogelijkheid om weer eens de volle buit te pakken. De bezoekers leken in het eerste bedrijf vooral gekomen te zijn om niet te verliezen, waardoor er vrij weinig gebeurde. Pas na een kwartier kreeg Telstar de eerste kans, maar heel veel meer dan een mislukte kopbal van Sebastian Soto was het ook niet. 

De Amerikaanse spits, die afgelopen week zijn debuut kende bij het nationale team bekroonde met twee treffers, liet daarna niet veel meer van zich horen. Daardoor was het team vooral afhankelijk van de doelgerichte Glynor Plet.

Kansen Dordrecht

Dordrecht was twee keer dichtbij een treffer, maar een kopbal ging net naast en de tweede keer zat doelman Jasper Schendelaar er goed tussen. Als Dordrecht iets wilde, had het daar moeten toeslaan, want daarna zijn de Schapenkoppen niet meer in de buurt van de goal van Schendelaar gekomen.

Plet breekt de ban

Het was geen hoogstaand voetbal in Velsen-Zuid, maar na de rust zorgde een opleving wel voor een doorbraak. Een van richting veranderd schot van Redouan El Yaakoubi werd door Dordrecht-doelman Swolfs, die vorig seizoen bij Telstar keepte, voor de voeten van Plet gewerkt, die eenvoudig de score kon openen: 1-0.

Drie minuten later veroverde Anass Najah de bal op de middenlijn, zette El Yaakoubi de aanval op en stuurde hij vervolgens Plet weg, die koelbloedig voor zijn tweede van de avond tekende (2-0). Met die bliksemsnelle treffers leek Dordrecht teneergeslagen en viel er weinig meer te beleven.

"Wij willen elke wedstrijd winnen. Wij willen het iedereen moeilijk maken. De afgelopen wedstrijden waren zonder punten dus natuurlijk snak je dan naar de drie punten", was het commentaar van Plet na afloop.

Quote

"Natuurlijk snak je naar de drie punten"

telstar-spits glynor plet

Plet: "Ik moet zeker meer goals maken" - NH Nieuws

Telstar klimt door de 2-0 zege op FC Dordrecht naar de achtste plaats in de eerste divisie. De Velsenaren hebben nu 19 punten na 13 gespeelde wedstrijden. Maandag 30 november (18.45 uur) speelt Telstar de volgende wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]