Ga naar Content

Nieuwe sluis bij IJmuiden krijgt de naam 'Zeesluis IJmuiden'

IJMUIDEN - De nieuwe sluis bij IJmuiden krijgt de naam 'Zeesluis IJmuiden'. Dat heeft de gemeente Velsen zojuist bekendgemaakt. 

Foto: Rijkswaterstaat

Eerder dit jaar werden geïnteresseerden opgeroepen om namen in te sturen voor de zeesluis. Hierop kwamen zo'n 5.000 reacties. 

Onder meer de naam 'Irma Sluis', 'Sluisje McSluisface' en 'De Sluizenmoeder' waren erg populair. Toch zijn deze allemaal afgewezen.

Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op 'Zeesluis IJmuiden'. De naam werd in totaal vijf keer ingezonden. De inzenders krijgen een taart met de naam van de sluis erop. Eén van hen mag daarnaast ook bij de opening van de sluis zijn in 2022. 

Teleurgestelde reacties

Op sociale media wordt de naam met weinig gejuich ontvangen. Vooral het gebrek aan creativiteit maakt de lippen los. "Vraag het ons dan niet", reageert een Twitteraar. Een ander reageert cynisch: "Fijn dat de burger mee kon denken."

💬 Geef je mening! Wat vind jij van de nieuwe naam? Discussieer mee in onze Facebookgroep 'Nieuws uit de IJmond'

Ook anderen vragen zich af of het wel nodig was een prijsvraag uit te schrijven voor deze naam. "Hele actie om een leuke naam te bedenken, 5000 reacties beoordelen, en dan kiezen ze de meest inspiratieloze inzending."

tekst gaat door onder de tweet 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Grootste ter wereld

De Zeesluis IJmuiden is op dit moment in aanbouw en wordt de grootste zeesluis ter wereld. De sluis wordt 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. 

Naast de Zeesluis IJmuiden kent het sluizencomplex ook nog de kleinere 'Kleine sluis', de 'Zuidersluis', de 'Middensluis' en de 'Noordersluis'.

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]