Ga naar Content

Dubbele trainersfunctie bevalt Tamerus uitstekend: 'Voor weinig mensen weggelegd'

HAARLEM - Gertjan Tamerus zette afgelopen donderdag zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis, die hem ook de komende twee jaar aan Koninklijke HFC verbindt. "Ik heb zelden zo kort hoeven onderhandelen. Het voelt van beide kanten goed."

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Het was min of meer een kwestie van tijd totdat de contractverlenging van Tamerus een feit zou zijn. "De club had mij al een paar keer gevraagd hoe ik erin stond, maar vanwege corona vonden we het allebei een beetje ongepast om erover te praten", zegt Tamerus tegen NH Sport. "We hebben het daarom in overleg uitgesteld totdat we weer naar de toekomst konden kijken."

Stabiele tweede divisionist

Naar de toekomst kijken is iets wat HFC al enige tijd doet. De club is druk bezig met de vernieuwing van het sportcomplex. Ook de contractverlenging van Tamerus past in de plannen voor de lange termijn. De afgelopen jaren is HFC onder de 40-jarige oud-prof van Haarlem, Heracles Almelo, NAC Breda en het Griekse AO Trikala erin geslaagd om zich in de tweede divisionist te nestelen. "Eigenlijk willen we op dezelfde voet door. We willen doorgroeien tot een stabiele tweede divisionist met een goede mix van regionale toppers en eigen jeugd."

In de doorstroom van eigen jeugd valt volgens Tamerus nog wel wat winst te behalen. Het eerste van HFC had het afgelopen seizoen regelmatig twee of drie spelers uit de eigen opleiding in het veld staan. "Voor tweede divisie begrippen is dat al aardig wat. Als dat groeit naar vijf of zes, zou ik dat heel mooi vinden."

De hoofdtrainer verwacht dat het nieuwe complex een positieve uitwerking op de jeugdopleiding zal hebben. "Ik denk dat we dan makkelijker onze jeugdspelers kunnen behouden en aan ons kunnen binden."

"De combinatie bevalt echt zo goed. Ik kan nu de hele dag met voetbal bezig zijn"

HFC-trainer GERTJAN TAMERUS

Dubbelfunctie HFC en Telstar

Tamerus blijft in ieder geval tot het einde van het seizoen zijn werkzaamheden als hoofdcoach van HFC en assistent-trainer bij Telstar combineren. Zijn contract in Velsen-Zuid loopt nog tot en met het einde van het seizoen en over verlenging is nog niet gesproken.

Als het aan Tamerus ligt, gaat hij ook bij De Witte Leeuwen langer door. "De combinatie bevalt echt zo goed. Ik kan nu de hele dag met voetbal bezig zijn. Ik zou niets liever willen. Hoe mooi is het om op een kwartier van Telstar te wonen en vijf minuten van HFC en dat ik op dit niveau met deze twee clubs mag werken. Dat is maar voor weinig mensen weggelegd."

Lees ook

Coronamaatregelen

Op dit moment heeft Tamerus bij HFC niet veel werk te doen als hoofdtrainer. Vanwege de coronamaatregelen mag zijn selectie wel in groepjes van twee trainen, maar dat doen zij niet. Alle wedstrijden zijn tot nader order opgeschort. Met de groep hebben zij vanwege de coronamaatregelen afgesproken om thuis te trainen. Spelers hebben een hartslagmeter en een trainingsprogramma. "Ik kan op de computer zien of ze hun best hebben gedaan. Dat gaat best goed."

Tamerus is nog voorzichtig met het trainen in kleine groepen. Hij wil dan ook afwachten wat er in de persconferentie gezegd wordt over de amateursport en wat de KNVB beslist. Hij wil dan ook niet meteen te hoog van de toren blazen als er versoepelingen worden aangekondigd. "We moeten als eerste elftal wel het goede voorbeeld geven voor de rest van de club."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]