Ga naar Content

Teun Koopmeiners haakt geblesseerd af bij Oranje

ALKMAAR - Het Nederlands elftal moet het de komende wedstrijden stellen zonder Teun Koopmeiners. De middenvelder van AZ heeft te veel last van een blessure en keert terug naar Alkmaar, meldt de KNVB. 

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Koopmeiners is niet de eerste afvaller bij de ploeg van bondscoach Frank de Boer. Eerder moesten door blessures ook Nathan Aké en Steven Bergwijn al vroegtijdig de handdoek in de ring gooien, terwijl Tonny Vilhena in quarantaine moest na een positieve coronatest. Sven Botman en Ryan Gravenberch werden om die reden als vervangers opgeroepen. Voor Koopmeiners roept De Boer geen vervanger op. 

Voor Oranje staan er - na de oefenwedstrijd tegen Spanje (1-1) - nog twee duels in de Nations League op het programma. Zondag speelt het elftal van De Boer thuis tegen Bosnië-Herzegovina (18.00 uur), terwijl er komende woensdag (20.45 uur) een pittige uitwedstrijd bij Polen op het programma staat. 

Dani de Wit

Het is voor de tweede keer deze vrijdag dat er een AZ-speler van terugkeert naar Alkmaar. Eerder op de dag werd namelijk bekend dat Dani de Wit met liesklachten kampt en eveneens bij de eredivisionist gaat revalideren. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]