Ga naar Content

AZ-doelman Marco Bizot debuteert bij Oranje met gelijkspel tegen Spanje

AMSTERDAM - Het oefenduel tussen Nederland en Spanje is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. AZ-keeper Marco Bizot maakte zijn debuut, terwijl ploeggenoot Owen Wijndal de assist gaf bij de gelijkmaker van Donny van de Beek.

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Oranje had het in eerste helft heel moeilijk met de Spanjaarden. Dat leidde na achttien minuut ook de 0-1 in. Álvaro Morato werd vrij gespeeld, waarna hij Sergio Canales bediende. De speler van Real Betis passeerde Bizot met een diagonaal schot. Daarna redde de doelman een aantal keer goed op afstandsschoten.

Na rust kwamen AZ'er Calvin Stengs en Ajacied Davy Klaassen het veld in. Ajax-verdediger Daley Blind moest al eerder opdraven, omdat Nathan Aké snel uitviel met een blessure.

Gelijkmaker Oranje

Twee minuten na het begin van de tweede helft was het al gelijk. Klaassen opende op Wijndal (foto), waarna de linkervleugelverdediger een voorzet afleverde. Luuk de Jong en Stengs misten de bal, waardoor Van de Beek vrij kwam. De voormalig Ajax-middenvelder knalde hard raak.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Action Images

In het vervolg kregen beide ploegen mogelijkheden om te winnen. De grootste kans was voor Memphis. Na een goede pass van Stengs kon Denzel Dumfries doorlopen. Hij legde terug op de aanvaller van Olympique Lyon, maar Memphis stuitte van dichtbij op doelman Unai Simón.

Zondag wacht Bosnië Herzegovina in de Nations League. Woensdag treft Oranje Polen.

Opstelling Oranje: Bizot; Hateboer (Dumfries/46), Veltman, Aké (Blind/6), Wijndal; F. de Jong (De Vrij/46), Wijnaldum (Klaassen/46), Van de Beek; Berghuis (Stengs/46), L. de Jong, Memphis (Babel/79)

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]