Ga naar Content

Koopmeiners en Wijndal debuteren met nederlaag bij Oranje

AMSTERDAM - Het Nederlands elftal heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Mexico met 1-0 verloren. Bij het debuut van bondscoach Frank de Boer maakten AZ-spelers Teun Koopmeiners (foto) en Owen Wijndal hun eerste minuten in Oranje.

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

De laatste vier Oranje-debutanten zijn nu allemaal spelers van AZ. Vorig jaar debuteerden Calvin Stengs en Myron Boadu op 19 november tegen Estland (5-0 winst).

Stengs mocht tegen Mexico een half uur meedoen. Hij verving Feyenoorder Steven Berghuis. Ook Ajacied Quincy Promes viel in. Hij loste Wijndal (foto onder) een kleine tien minuten voor tijd af. Koopmeiners maakte de negentig minuten vol.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Raul Jimenez was de maker van het enige doelpunt. Hij benutte in de 59e minuut een strafschop. De ploeg van Monnickendammer De Boer kreeg slechts één echte kans op de gelijkmaker. Luuk de Jong kopte tegen doelman Alfredo Talavare aan, waarna Memphis Depay de lat raakte in de rebound.

Opstelling Oranje: Krul; Hateboer, De Vrij (Veltman/46), Van Dijk (Aké/46), Wijndal (Promes/84); Wijnaldum (De Roon/63), Van de Beek, Koopmeiners; Berghuis (Stengs/63), Memphis, Babel (L. de Jong/63)

Zondag speelt het Nederlands elftal in de Nations League een uitwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]